23948sdkhjf

DHL tester Michelin-dæk i Singapore

Prototype af punkterfri dæk monteres på op mod 50 varevogne.

Op mod 50 varevogne fra DHL Express i Singapore begynder at køre på Michelin UPTIS luft-fri dæk for at kunne opfylde målet om last-mile-delivery inden udgangen af 2023. Pilottesten startede 10. januar, hvor de første køretøjer foretog de første leverancer.

Prototypen Michelin UPTIS er en punkterfri hjul/dæk-løsning uden trykluft beregnet til personbiler og lette varevogne. Luften i dækket erstattes med en revolutionerende konstruktion, der er i stand til at bære køretøjet. Michelin UPTIS er udviklet som en plug-and-play-løsning, der gør det muligt for brugerne at køre uden at skulle bekymre sig om vejforhold, der påvirker dækkene. Det minimerer også antallet af kasserede dæk som følge af eksempelvis punktering.

Med Michelin UPTIS-dækket kan DHL optimere produktiviteten i sin flåde og sikre konstant drift, da problemet med dæktryk og punkteringer elimineres. Det nedsætter hyppigheden af dækskift og betyder mindre spild, lyder det.

- Som foregangsvirksomhed inden for grøn logistik er vi glade for at samarbejde med Michelin om test af luft-fri dæk på vores køretøjer i Singapore. Da vi ønsker at øge vores indsats inden for bæredygtighed, har vi allerede omstillet 80 køretøjer i vores flåde til elektrisk drift. Dette samarbejde markerer endnu en milepæl for os, da vi har besluttet, at vores last-mile-delivery skal være grønnere, så vi kan nå vores mål om nuludledning af CO2 på tværs af DHL’s globale netværk, udtaler Christopher Ong, managing director hos DHL Express i Singapore.

- Michelin UPTIS er et vigtigt gennembrud inden for dækudviklingen. Det er resultatet af omkring 50 dækpatenter relateret til konstruktion og hightech-materialer. Det demonstrerer Michelins evne til innovation til gavn for en mere sikker og miljøvenlig transport. Vi er utroligt glade for, at DHL viser Michelin den tillid at udstyre sin flåde med de allerførste Michelin UPTIS-dæk, der ovenikøbet bliver markedsført et år før planen, udtaler Bruno De Feraudy, direktør for OEM-aktiviteter hos Michelin Group.

/anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094