23948sdkhjf

DanPilot rekrutterer 30 nye lodsaspiranter

Ny rekrutteringsplan skal håndtere stigende efterspørgsel.

Lodseriet DanPilot vil investere i uddannelsen af nye lodser, så det danske farvand fortsat er sikret kvalificerede lodser i fremtiden. Derfor igangsatte selskabet i første halvår af 2022 en større rekrutteringsplan, som skal sikre uddannelse af op mod 30 nye lodsaspiranter. Aspiranterne skal bidrage til at håndtere den stigende efterspørgsel på at tage lods ombord, aflaste nuværende lodser og sikre endnu bedre service for DanPilots kunder.

- For at Danmark kan forblive en stærk søfartsnation, så er det altafgørende at have den helt rigtige og kvalificerede arbejdskraft. Hos DanPilot fortsætter vi med at investere i rekruttering og sikrer de rette kompetencer. Vi ansætter en kombination af erfarne lodser og lodsaspiranter, som kan bistå med at sikre det danske farvand både nu og i fremtiden. Vi ser investeringen i lodsaspiranterne som en del af det samfundsansvar, DanPilot har som statslig lodsvirksomhed, siger Erik Merkes Nielsen, administrerende direktør hos DanPilot.

De sidste tre år har været uforudsigelige og svære at navigere i. Under coronapandemien oplevede DanPilot stor nedgang i aktiviteten, hvor lodseriet valgte at fastholde alle medarbejdere. Denne beslutning blev, ud over prioriteringen af at udvise samfundssind under corona, truffet for at fremtidssikre driften, så DanPilot kunne servicere kunderne bedst muligt ved en efterfølgende forventet normalisering. Som en direkte konsekvens heraf har DanPilot fra 2022 stået bedst muligt rustet i en tid, hvor der er en styrket efterspørgsel på virksomhedens service.

- Vi har haft meget travlt i den seneste tid, og det har medført, at vores ansatte har skulle arbejde ekstra hårdt i en periode, hvilket jeg er meget glad for og stolt over, men det er ikke optimalt på den lange bane. Vi gør alt, hvad vi overhovedet kan for at få enderne til at mødes, og derfor er rekrutteringen af lodsaspiranter en vigtig investering for DanPilot og sikkerheden til søs i Danmark, siger Erik Merkes Nielsen.

/anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111