23948sdkhjf

Scan Global får ny ejer

CVC Capital Partners Fund VIII har indgået aftale om at købe aktiemajoriteten i SGL.

Det danske transport- og logistikselskab Scan Global Logistics (SGL) meddeler, at CVC Capital Partners Fund VIII (CVC) har indgået aftale om at købe aktiemajoriteten i SGL.

Scan Global Logistics (SGL), der har hovedkontor i Danmark, oplyser, at CVC Capital Partners Fund VIII har indgået aftale om at erhverve aktiemajoriteten i virksomheden fra en investorgruppe, der ledes af AEA Investors Small Business Private Equity (AEA).

SGL har en årlig omsætning på over 3 mia. dollars og tilbyder en komplet række af end-to-end logistikløsninger. Virksomheden har flere end 3.300 medarbejdere fordelt over mere end 150 kontorer i 45 lande globalt.

Allan Melgaard, administrerende direktør og medstifter af SGL:

- Vores medarbejdere er vores største aktiv. Vi vil være branchens foretrukne arbejdsplads, så vi kan tiltrække de mest talentfulde medarbejdere og opfylde vores ambition om at blive industriens mest meningsfulde og purpose-drevne logistikvirksomhed. Vi er ambitiøse, og vi har en tro på, at vi kan nå vores omsætningsmål på over 5 mia. dollars i løbet af de kommende år ved at fastholde vores unikke iværksætterånd, agile beslutningsprocesser og den høje kundetilfredshed, vi har opbygget gennem vores konkurrencedygtige logistikløsninger.

Som en del af aftalen investerer både AEA og ledelsen i SGL sammen med CVC og deltager som del af dermed i selskabets fortsatte rejse. Dette er et udtryk for den store tiltro til virksomhedens fremtid, som både de nuværende og de fremtidige ejere deler, lyder det i en skriftlig meddelelse.

- Vi er meget glade for at få CVC ombord. Med den dialog vi har haft i løbet af de seneste måneder og med CVC’s opbakning til vores ambitiøse vækststrategi og -planer, er vi overbeviste om, at de er det perfekte match for SGL både fagligt og kulturelt og at de gennem deres indgående branchekendskab vil kunne understøtte vores fremtidsplaner, siger Alan Meldgaard.

Christoffer Sjøqvist, senior managing director hos CVC, tilføjer:

- SGL har på relativt kort tid opbygget en konkurrencedygtig virksomhed og en global logistikplatform. Vi er meget glade for vores investering i SGL, og vi mener, at selskabet har potentiale til at blive en af de førende i branchen samt til fortsat at udbygge sin konkurrenceevne, også under mere udfordrende økonomiske forhold i 2023.

De økonomiske vilkår for transaktionen offentliggøres ikke. Transaktionen forventes endeligt gennemført i løbet af andet kvartal 2023 og er med forbehold for myndighedsgodkendelser og visse finansieringsbetingelser.

Barclays har fungeret som M&A-rådgiver til SGL, mens Rothschild & Co har fungeret som M&A rådgiver for CVC.

/anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113