23948sdkhjf

Mærsk-besætning i god behold efter piratangreb

Containerskibet Maersk Cadiz overfaldet af pirater lørdag.

Et ukendt antal pirater havde lørdag over middag lokal tid morgen held med at borde containerskibet Maersk Cadiz, der var på vej fra Tema i Ghana til Kribi i Cameroon.

Det oplyste A. P. Møller – Mærsk i en mail til maritimedanmark.dk.

Containerskibet befandt sig i Guineabugten på en position omkring 200 kilometer fra Bonny Island i Nigeria, da det blev angrebet.

Der herskede længe usikkerhed om de 21 besætningsmedlemmers skæbne. Men efter et skib fra den nigerianske flåde nåede frem til Maersk Cadiz tidligt søndag kunne A. P. Møller – Mærsk senere meddele, at alle besætningsmedlemmer på det 4500 TEU store containerskib var i god behold.

International flådestyrke

Kriminelles interesse i skibsfarten i Guineabugten og ved Vestafrika er øget voldsomt de senere år.

Det er kun omkring halvanden måned siden Torm Alexandria blev udsat for et lignende overfald i Guineabugten. Her nåede besætningen at søge tilflugt i skibets særligt sikrede rum – også kaldet citadellet – hvor de opholdt sig indtil et italiensk orlogsskib havde sikret sig, at piraterne var forsvundet.

De mange piratoverfald i området har også udviklet sig. Hvor det tidligere især var lasten – eksempelvis brændstof – der var målet for angrebene, så er det nu i stigende grad handelsskibenes besætninger, der kidnappes med henblik udbetaling af løsesum.

Danske Rederier har for nyligt angivet, at 90 procent af alle angreb på handelsskibe sker i Guineabugten og tilstødende farvande. Med de to nylige angreb på danske handelsskibe øges presset på den danske regering for at få international opbakning til en militær indsats i området.

Forsvarsminister Trine Bramsen – der for nyligt blev orienteret om problemerne ved et møde hos rederiet Torm i Hellerup – har i et tweet bekræftet, at Danmark arbejder for etableringen af en international flådestyrke, der skal bekæmpe pirateriet ved Vestafrika.

»Angreb på Mærsk Cadiz understreger alvoren i Guineabugten. Derfor grund til at fortsætte dansk initiativ med at søge opbakning hos allierede til fælles maritim indsats i området. Den maritime sikkerhed er vigtig at kæmpe for.«

- Vi er meget bekymrede over den øgede sikkerhedsrisiko i form af væbnede angreb på handelsskibe i området, udtaler Maersks chief technical officer, Palle Lauring, til Bloomberg.

- Risikoen er nået til et niveau, hvor lokale regeringer og det internationale samfund må handle for effektivt at håndtere en uacceptabel situation.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141