23948sdkhjf

Esbjerg Havn spiller med musklerne

Fremtidens håndtering af større vindmøllekomponenter kræver nye kræfter på kransiden.

De mange nye havvindmølleparker, der i fremtidens skal etableres i havene omkring os, skal bebos af stadigt større vindmøller, og det stiller krav til det udstyr, der skal være tilgængelig på de havne, der ønsker at gøre sig til som logistikhub for udskibning af de store elementer.

For nylig blev Esbjerg Havn en hel del stærkere, da den kunne tage pænt imod havnens ny LHN 800 mobile havnekran, verdens største af sin slags. Esbjerg Havn råder nu over fem Liebherr-mobilkraner. Næste sommer vokser samlingen til seks kraner, når en LHM 600 skal ankomme til havnen.

- Vi har stadig en ambition om at være verdens førende oprindelseshavn for vindkraft. Komponenter i vindindustrien bliver ved med at blive større og større, og vi får endnu mere travlt på havnen i de kommende år. Derfor har vi brug for kapaciteten til at laste to skibe samtidigt, hvilket nu er muligt, siger Esbjerg Havns administrerende direktør, Dennis Jul Pedersen.

Med den nye LHM 800 bliver Esbjerg en af kun tre havne i verden, der kan tilbyde tandemløft med to LHM 800 kraner, der kan transportere 616 tons.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125