23948sdkhjf

Overhaling til 1.100 DSV-trailere

DSV vil fordoble levetiden på flere end 1.000 trailere.

DSV A/S har iværksat et omfattende renoveringsprogram, der skal levetidsforlænge 1.100 lastvognstrailere i løbet af 2023. Ifølge en pressemeddelelse fra DSV vil renoveringen fordoble levetiden på trailerne.

Programmet skal reducere DSV’s miljø og klimavenlige dækaftryk, ved at renovere i stedet for at udskifte udtjente trailere.

Eget værksted

Renoveringen skal foregå værksteder, som DSV selv har oprettet og det omfattende renoveringsprogram vil ske i samarbejde med TIP Group.                      

- DSV har høje ambitioner om at drive forretningen mere bæredygtigt. Realiseringen af disse ambitioner involverer ofte innovation på højt niveau og nye teknologier. Men nogle gange kan vi opnå stor værdi med løsninger, der er mere ligetil. Ved at renovere vores lastvognstrailere i stedet for at udskifte dem med nye, betyder vi reducerer vores CO2-udledning, samtidig med vi fortsat vores kunder med en høj kvalitet, udtaler Søren Schmidt, der er CEO for DSV Road.

Levetiden for en typisk DSV-trailer har ifølge transport- og logistikgiganten ligget omkring fem år, inden traileren er blevet sendt retur til leasingselskabet eller producenten. Med renovationsprogrammet forventer DSV øge trailerens livscyklus med yderligere fem år.

Mærkbart mindre CO2

TIP Group har ifølge DSV beregnet CO2-udledningen ved produktionen af en helt ny gardintrailer til 18,6 tons CO2. Renoveringen af en tilsvarende brugt gardintrailer vil kun udlede anslået 2,7 tons CO2.

Renoveringen af DSV's 1.100 trailere omfatter udskiftning af de dele af trailerne, der er mest udsat for slid, såsom bremseskiver, bremseklodser, airbags og side- og taggardiner.

Beregningen af CO2-udledningen ved renoveringen omfatter både materialer, energi og varme, der er brugt til renoveringen.

Forskellen i emissioner mellem en ny og en renoveret trailer viser en emissionsbesparelse på anslået 16 tons pr. trailer og cirka 18.000 tons for de i alt 1.100 trailere, som skal renoveres i 2023.

Cirkulær økonomi

Indførelse af cirkulær økonomi-initiativer, såsom renovering frem for udskiftning, kan være et effektivt værktøj til at opnå emissionsreduktioner:

- Istandsættelse af vores trailere er et godt eksempel på, hvordan initiativer med cirkulær økonomi kan bringe os tættere på at realisere vores bæredygtighedsambitioner. Med begrænsede ressourcer til rådighed globalt, skal vi tænke smartere og mere ansvarligt, når det kommer til forbruget af disse ressourcer, siger Søren Schmidt .

DSV forventer at sende de første renoverede trailere tilbage til vejene i slutningen af januar. Den sidste renoverede trailer forventes leveret inden udgangen af december 2023.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078