23948sdkhjf

Chaufførs serie-overtrædelser straffet

Forsøg på snyd er blevet dyrt for lastbilchauffør.

Det kan være en dyr affære for en lastbilchauffør, der forbryder sig mod reglerne om køre- og hviletid.

Forstår man ikke budskabet første gang, men tværtimod fortsætter overtrædelserne, kan det gøre nærmest uoverstigelige indhug i bankkontoen – for ikke at tale om mulighederne for at fortsætte karrieren bag rattet.

Det må en 54-årig lastbilchauffør sande, efter at han for nylig modtog sin straf for i alt 63 forhold. Bundlinjen lyder på en bøde på 237.000 kr. og 1 års ubetinget frakendelse af førerretten til de tunge kategorier.

Sagen tog sin start 23. april 2021, hvor chaufføren blev standset på Langeland af Tungvognscenter Syd. Det stod hurtigt klart, at der var mange overtrædelser af køre- og hviletiderne, som han havde forsøgt at skjule ved at tage sit førerkort ud af tachografen og fortsætte arbejdsdagen uden førerkort i tachografen.

28. maj 2021 standsede medarbejdere fra Tungvognscenter Syd igen chaufføren - denne gang i Tørring. Endnu engang viste det sig, at der var massive overtrædelser af køre- og hviletidsreglerne, og det var igen forsøgt skjult ved, at chaufføren havde taget sit førerkort ud af tachografen.

Chaufføren blev standset af Tungvognscenter Syd en tredje gang den 21. februar 2022 ved Fredericia, hvor der var kommet styr på køre- og hviletiden – til gengæld have chaufføren mistet sin førerret og måtte slet ikke køre.

Anklageskriftet ved Retten i Odense omfattede 43 forhold om overtrædelse af køre- og hviletidsreglerne forsøgt skjult med kørsel uden førerkort og 20 forhold om kørsel uden førerret.

Chaufføren erkendte sig skyldig i enkelte forhold og nægtede sig i øvrigt skyldig. Han udbad sig betænkningstid.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097