23948sdkhjf

Juli måned slår tidligere rekorder i Hirtshals Havn

Juli 2022 er den bedste måned nogensinde for Hirtshals Havn målt på antallet af personbiler og passagerer. De seneste års coronarestriktioner og nedlukninger har selvsagt sat deres præg på trafikken gennem havnen. Med knap 630.000 passagerer til og fra Norge, Island og Færøerne alene i juli er antallet 7 pct. højere end i juli 2019. Over 190.000 personbiler passerede igennem havnen i juli, hvilket er 12 pct. mere end juli 2019.

Vi forventer på ingen måde, at efteråret bliver lige så overvældende, men vi er allerede nu rigtig godt med i forhold til det forventede Per Holm Nørgaard, adm. direktør i Hirtshals Havn

Hos Hirtshals Havn glæder man sig meget over den positive udvikling, hvor begge kurver kun bevæger sig i én retning - opad:

- Det er voldsomme stigninger, vi har oplevet i juli, som blev den bedste nogensinde. Vi er utroligt glade for at kunne konstatere en så solid fremgang i både passagerer og personbiler. Det er tydeligt, at vi nu for alvor er på den anden side af coronapandemien. At vi har kunnet lykkedes med at få så mange passagerer og personbiler igennem havnen skyldes i høj grad en fantastisk indsats fra rederierne, som har formået at håndtere de mange tusinde passagerer uden problemer, siger Per Holm Nørgaard, adm. direktør for Hirtshals Havn.

Lastbiler manglede plads

Første halvår af 2022 ser ligeledes fornuftigt ud. Selv med coronanedlukning i de første par måneder af året ligger antallet af passagerer 19 pct. højere end hele 2021, mens antallet af personbiler i første halvår af 2022 allerede ligger på niveau med hele 2021, som naturligvis var ekstraordinært påvirket af corona.

- Her i starten af andet halvår har vi stort set nået målsætningen for årets syv første måneder for antal af passagerer, selvfølgelig hjulpet godt på vej af en helt fantastisk juli. Vi forventer på ingen måde, at efteråret bliver lige så overvældende, men vi er allerede nu rigtig godt med i forhold til det forventede, forklarer Per Holm Nørgaard.

Værdien af fisk er steget 52 pct. de første syv måneder af 2022 sammenlignet med de første syv måneder af 2021. Antallet af lastbiler er dog faldet med 2 pct. de første syv måneder af 2022 sammenlignet med samme periode sidste år. Det skyldes, lanemeterne på færgerne fyldes med personbiler, hvilket giver mindre plads til lastbiler, der så er nødsaget til at finde andre korridorer.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.25