23948sdkhjf

Havneudvidelse i Aarhus skaber bekymring i borgmesterens eget parti

Planen er klar i Aarhus.

Havnen står foran en udvidelse af de sydøstlige del af havnen, og man vil desuden skabe et nyt havnebassin. Det svarer til en udvidelse af landarealet med 104 hektar, som svarer til godt en million kvadratmeter.

Men nu slår planerne sprækker i borgmester Jacob Bundsgaards (S) eget parti. Det skriver Aarhus Stiftstidende, som har foretaget en rundspørge blandt Socialdemokratiets byrådsmedlemmer

- Man skal være forsigtig med, hvad udvidelsen indebærer både miljømæssigt og synsmæssigt. Vi skal ikke blokere for udviklingen, og havnen skal have mulighed for at konkurrere med andre havne, men vi må tage hensyn til miljøet og omgivelserne, siger byrådsmedlem Hüseyin Arac (S) til Aarhus Stiftstidende.

Udvidelse har mødt kritik

Han er ikke den eneste. Flere byrådsmedlemmer udtrykker forbehold for en fuld havneudvidelse og ser i stedet perspektiver i, at udvidelsen bliver delt op i flere etaper.

De politiske toner lægger sig i slipstrømmen på en månedlang kritik af forslaget. Det er kommet fra en række af byens virksomheder, foreninger og borgere. Aarhus Kommune modtog 1700 høringssvar, hvor 9 ud af 10 var negative overfor udvidelsen.

Modstandere af havneudvidelsen frygter blandt andet, at den store udvidelse vil fjerne havudsigt især i området syd for havnen langs Strandvejen og fra Mindeparken. Ligeledes er der bekymring for havmiljøet.

Borgmester Jacob Bundsgaard er formand for Aarhus Havn og anerkender i en SMS til Aarhus Stiftstidende, at påvirkning af havmiljøet er et vigtigt element, som skal holdes op den samfundsmæssige værdi af en konkurrencedygtig havn. Han vil afvente med at konkludere noget, indtil to borgerkonferencer er afholdt.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141