23948sdkhjf

Endelig! Nu kan 'Ever Given' snart sejle ud af Suez

Varerne i titusindevis af containere om bord på 'Ever Given' ser nu om sider ud til at komme de sidste stykke ud til sine ejere. 

I følge flere internationale nyhedsmedier er der nu indgået en aftale mellem den egyptiske myndighed bag Suez Kanalen og de forsikringsselskaber, der repræsenterer ejeren af containerskibet 'Ever Given'. 

Ifølge den hensigtserklæring, som parterne har indgået, vil Suez Canal Authority (SCA) modtage en 'kompensation' - sandsynligvis på mere end 150 mio. dollars - som følge af de gener, som skibets flere døgn lange blokering medførte tilbage i marts. 

Skibet sejlede for det taiwanesiske containerrederi Evergreen Marine, men er ejet af den japanske virksomhed Shoei Kisen Kaisha.

Det præcise indhold af aftalen er ikke offentliggjort, og ingen ved derfor præcis hvor meget, den japanske ejer må betale for at få frigivet skibet. 

I kølvandet på grundstødningen lagde SCA hårdt fra land med et krav om en kompensation på 916 mio. dollars. Dette krav blev senere sænket til 550 mio. dollars, mens Shoei Kisen Kaisha oprindeligt tilbød 150 mio. dollars. 

SCA hævdede, at erstatningsbeløbet skulle dække de egyptiske ejeres udgifter til at grave containerskibet fri af grunden samt tabte indtægter og skader på selskabets omdømme. 

Siden da har der været gennemført omfattende, men hemmelige, forhandlinger. 

Den indgåede aftaler mangler dog fortsat at blive gjort helt færdig. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.187