23948sdkhjf

Trods nedgang i shippingeksport: - Vi er sluppet nådigt igennem

Som tidligere beskrevet af Fremtidens Logistik, så slap de danske rederier udmærket fra corona-året 2020.
Eksporten faldt med 3,5 procent, men trods tilbagegangen er direktør i Danske Rederier, Anne Steffensen, godt tilfreds.

- Da vi for et år siden kiggede ind i en nedlukket verden, så tænkte vi nok, at det ville have stor betydning for verdenshandlen og de volumener, vi sejlede med på vores skibe. Det må vi bare sige, at vi er sluppet nådigt igennem, siger hun.

Anne Steffensen peger på, at nogle områder har klaret sig bedre, end andre. Eksempelvis har passagersejlads haft en naturlig tilbagegang, mens også off-shore-segmentet har været ramt.

- I hele træskolængder, så er skibsfarten kommet godt igennem. Vi har set, at skibsfarten i høj grad har været med til at holde de globale forsyningskæder oppe. Både varer, men også olieprodukter og andet, der bruges i industrien, er kommet frem.

Dygtige rederier

Selvom der trods corona-pandemien fortsat har været stor efterspørgsel blandt rederierne, mener Anne Steffensen ikke, at årets resultat er kommet uden indsats.

- Når vi kigger på de danske rederier, så har de været dygtige til at holde sig til og sørge for at holde skibene kørende, selvom vi har haft enorme problemer med besætningsskift.

- Der har været en meget stor indsats fra rederierne, og besætningsmedlemmer er fløjet til og fra påmønstring med privatfly, mens vi har lavet en besætningshub i Københavns Lufthavn. Derudover har vi haft et fantastisk samarbejde med fagforeningerne om at finde løsninger, siger Anne Steffensen.

Den samlede shippingeksport faldt fra 240 til 231 mia. kr. i 2020. Blandt Danske Rederiers medlemmer findes blandt andre Mærsk, DFDS, Fjordline og Ørsted.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08