23948sdkhjf

Vejen er den bedste transport-kommune

For andet år i træk bliver Vejen kåret som Årets Transport-kommune.  

Gode rastepladser og grønt brændstof sikrede Vejen Kommune titlen som Årets Transportkommune. Og det er andet år i træk.

Første gang kåringen fandt sted var i 2019 – her vandt Vejen. I år blev Vejen bedømt som den bedste igen.

Det er brancheorganisationen ITD, som har sat sig for at kåre den kommune, som skaber de bedste rammer for vejgodstrafikken.

- Vejen forbedrer konstant forholdene for transportbranchen ved blandt andet at have gode forhold på rastepladserne og ved at sikre adgang til tankstationer med alternative drivmidler, forklarer ITD’s bestyrelsesformand, Christian Sørensen Madsen, der på vegne af brancheorganisationen kunne overrække prisen i går torsdag eftermiddag.

- Under Corona-krisen er der mange, som har fået øjnene op for lastbilernes helt afgørende rolle for at holde samfundet i gang. Det kan vi jo rigtig godt lide; men det er også værd at belønne den daglige indsats, som kommuner landet over lægger for dagen for at sikre gode vilkår for vejgodstransporten lokalt. Det er her, Vejen kommer ind i billedet ved at sikre nogle stærke rammevilkår for lastbilerne. Det er jo fundamentet for vækst og velstand både lokalt og nationalt.

 Mange transportvirksomheder i Vejen

Vejens borgmester, Egon Fræhr, tog smilende imod kåringen.

- Vi er meget glade for at blive anerkendt som Årets Transportkommune for andet år i træk. Vi har mange transportvirksomheder i Vejen, og derfor har vi længe prioriteret at skabe de bedst mulige betingelser for vejgodstrafikken.

- Vi er vant til at indgå i dialog med transporterhvervet om deres behov og ønsker. ITD's undersøgelsen bekræfter, at det, vi gør for lastbiltransporten, er det rigtige. Det kan vi kun være tilfredse med, siger Egon Fræhr.

Horsens sikker nummer to

Horsens Kommune indtager en sikker andenplads.

- Horsens har udnævnt logistik og transport som en erhvervsmæssig styrkeposition og har blandt andet været gode til at sætte ind med tiltag, der gør det nemmere for lastbilchauffører at begrænse risikoen for smittespredning under Covid-19, siger Christian Sørensen Madsen.

- Man har for eksempel sat spritdispensere op ved de kommunale bygninger, hvor chauffører leverer varer. Kommunen har også givet vognmændene mulighed for at levere varer til dagligvarebutikker og supermarkeder i nattetimerne, så det er nemmere at holde fysisk afstand og reducere smitterisikoen

Tønder, Vejle og Silkeborg

Tønder, Vejle og SIlkeborg kommer ind på de næste pladser. Den bedste transportkommune på Sjælland er Høje-Taastrup, der kommer ind på en 8. plads nationalt. Den bedste på Fyn er Odense, som ligger nr. 14. på landsplan.

ITD har faktisk rangordnet alle landets kommuner i forhold til deres indsats for vejgodstransporten. Det er sket i samarbejde med konsulentvirksomheden IRIS Group baseret på statistisk data fra offentlige myndigheder og institutioner samt en spørgeskemaundersøgelse udsendt til kommunerne.

Undersøgelsen vurderer blandt andet:

  • investeringer i det lokale vejnet,
  • lokale faciliteter som lastbilparkering,
  • grønne tiltag på transportområdet,
  • politiske initiativer for regulering af vejgodstransporten
  • udlicitering og udbud af transportopgaver.
  • I år var der også inddraget en række spørgsmål om initiativer, der kan hjælpe lastbilchauffører i deres bestræbelser på at begrænse risikoen for smitte med Corona.

 

Den samlede rapport og ranglisten kan findes på www.aaretstransportkommune.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111