23948sdkhjf

Nyttige tips til vedligeholdelse af din kloak

Manglende vedligeholdelse af kloakken kan være årsag til lugtgener, tilstopning eller skader på kloaknettet. I denne artikel kan du læse mere om, hvordan du kan undgå at kloakken stopper.

Årlig kontrol af kloakken 
Som husejer kan du selv gøre en stor indsats i forhold til at vedligeholde kloakken og afløbet og dermed forhindre lugtgener, fugtskader og tilstopning. Det anbefales at du mindst 2 gange om året vedligeholder og efterser husets kloak. Du kan nemt vedligeholde din kloak ved at åbne dækslerne og skylle godt igennem med en vandslange. Hvis vandet begynder at stige eller kloakken begynder at lugte, kan det være et tegn på, at rørene er tilstoppet. 

Tilstoppet afløb 
De fleste husejer vil opleve, at afløbet bliver stoppet til - og det er ganske normalt. Både afløbet fra køkkenvasken samt på badeværelset kan let blive tilstoppet, da madrester, fedt, hår og sæberester samler sig i afløbet. 

For at forebygge at afløbet i køkkenet og på badeværelset stopper til er det bedste råd, at du tænker over, hvad du skyller ud i afløbene. Derudover kan du forebygge propper ved ugentligt at hælde kogende vand i afløbet. Dette opløser nemlig ofte propper med slam i afløbet. 

Du bør så vidt muligt undgå at bruge kemiske midler til at rense dit afløb, da det både er skadeligt for miljøet og kan beskadige afløbsrørene. Er din håndvask eller gulvafløb i badet stoppet til, kan du som regel løse problemet med en svupper. Hvis ikke dette løser problemet, kan du fjerne vandlåsen og rense afløbet derfra. 

Få professionel hjælp 
Oplever du, at vandet i toilettet ikke skyller ud eller andre tegn på tilstopning og utætheder i kloakken, skal det undersøges af en kloakmester. Søger du en autoriseret kloakmester nær Randers og Hobro, står KloakDoktoren klar med alt det nødvendige udstyr. KloakDoktoren kan hjælpe med en enhver opgave indenfor kloak- og entreprenørarbejde og løser opgaver for både private, industri, landbrug og offentlige  instanser. Desuden udfører de også en lang række anlægsarbejde og belægning.

Send til en kollega

0.031