23948sdkhjf

Hygiejne og mikrobiologi i fødevareproduktion

Tilbydes
Udløber
28. juni 2023

God hygiejne er et område, hvor fødevarevirksomheder konstant udfordres. Nye råvarer, produkter og produktionsmetoder introduceres. Nye vira og bakterier med særlige egenskaber dukker jævnligt op. Læg dertil maskineri, der ikke altid er lige rengøringsvenligt samt udfordringerne med at styre eksterne rengøringsfirmaer og tolke analyseresultater. Det kræver bred viden om hygiejne og mikrobiologi i HACCP-teamet.
For certificerede virksomheder, skal denne viden dokumenteres via træning eller brug af kvalificeret rådgivning.

Få styr på Listeria

Fødevarestyrelsen stiller krav om dokumentation af, om Listeria kan vokse i varerne og der skal opstilles kontrolplaner for overvågning af Listeria. Det er nødvendigt at kende produktets sammensætning i detaljer, mikrobiologisk, kemisk og fysisk, for at vurdere mulighederne for vækst af Listeria i varens holdbarhedstid.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

Teknologisk Institut kan hjælpe dig med de nødvendige analyser og vurderinger samt eventuelle tilpasninger af produktionen og/eller fødevaren, for at mindske risikoen for forurening og vækst af Listeria.

  • Rådgivning, sparring og træning af medarbejdere i hygiejne og mikrobiologi
  • Gennemgang af produktionen for optimering af hygiejnen
  • Vurdering af mikrobielle risikofaktorer som Listeria, Salmonella, E. coli, virus og parasitter
  • Tilpasning af fødevaren til mindsket risiko for vækst af bl.a. Listeria
  • Udarbejdelse af kontrolplaner for overvågning af Listeria i fødevarer og produktionsmiljø
  • Rådgivning om lovgivning og krav til dokumentation
  • Få smilet tilbage efter triste besøg fra Fødevarestyrelsen

Læs mere her.

Jeg er din kontaktperson
Lars Krusell
Seniorkonsulent, Bromatolog
Fødevareteknologi
+45 72 20 34 91

Send e-mail

 




Udbyder
Teknologisk Institut

Teknologisk Institut
Kongsvang Allé 29
8000 Aarhus C
Danmark

Anne Louise D. Nielsen
Telefon: +45 72202455
Fax: +45 72201019

Se flere kompetencer
Se hele profilen
Kontakt udbyder

Send til en kollega

0.157