23948sdkhjf

Avancerede containerlastbiler med ergonomi i førersædet

Vognmandsfirmaet M. Larsen A/S i Brøndby har netop sat to avancerede Scania containerlastbiler i drift, hvor der ud over driftsøkonomi og effektivitet også er investeret i bedst mulig ergonomi for chaufføren.

Vognmandsfirmaet M. Larsen A/S i Brøndby har netop sat to avancerede Scania containerlastbiler i drift, hvor der ud over driftsøkonomi og effektivitet også er investeret i bedst mulig ergonomi for chaufføren.



De to nye Scania er af typen P 320 LB 6X2*4 MNA LowEntry, hvor førerhuset er placeret lavere og længere fremme end normalt for at skabe de bedst mulige ind- og udstigningsforhold for chaufføren. Og det kan der være god brug for, idet de to nye lastbiler henter og bringer containere i Københavns indre by, hvor chaufføren skal ind og ud af førerhuset mange gange hver dag.

For at reducere miljøbelastningen mest muligt har M. Larsen A/S specificeret de nye lastbiler med Scanias brændstoføkonomiske 5-cyl. EGR-motorer på 320 hk, der opfylder den såkaldte EEV-miljønorm uden brug af tilsætningsstoffer.

EEV-miljønormen er endnu skrappere end den nuværende Euro 5-miljønorm, der gælder ved registrering af nye lastbiler frem til 2014. Lastbilerne er desuden af hensyn til chaufførkomforten udrustet med 6-trins Allison automatgear samt tvangsstyret bogieaksel for at reducere dækslitage under de mange skarpe sving ved tæt bytrafik.

Udviklet til renovationskørsel

Scanias LowEntry-model er oprindeligt udviklet til bl.a. renovationskørsel, hvor både chauffør og renovationsarbejdere skal ind og ud af førerhuset mange gange hver dag. Scanias fleksible modulsystem gør det dog muligt at specificere LowEntry-modellerne til andre kørselsopgaver som her, hvor lastbilen er opbygget med et 3-vejs Sawo wirehejs.

Om baggrunden for valget af Scania P 320 LowEntry til den aktuelle kørselsopgave siger adm. direktør Claus Barslund fra M. Larsen A/S:

- Vi indkøbte de to Scania LowEntry som en del af en større flåde af renovationslastbiler ved det seneste udbud på renovationskørsel i København. Det er vigtigt for os, at vores medarbejdere får de bedste arbejdsforhold, for det er fysisk krævende med de mange ind- og udstigninger hver dag. Vi har tidligere investeret i Scania LowEntry til renovationskørsel, og chaufførerne er glade for dem. Da vi skulle specificere de to nye containerlastbiler, var det et oplagt valg.

Over 200 kørende enheder

M. Larsen A/S råder over ca. 175 lastbiler, heraf 125 Scania, samt ca. 40 påhængskøretøjer. Vognparken er bredt sammensat til renovations-, container- og entreprenørkørsel samt fragt- og distributionskørsel. M. Larsen A/S udfører kørselsopgaver over det meste af Danmark og beskæftiger ca. 375 medarbejdere.

De to nye Scania P 320 LowEntry containerlastbiler er leveret til M. Larsen A/S af Scania Biler A/S i Ishøj, hvor salgskonsulent Niels Nielsen har stået for leveringen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078