23948sdkhjf

Global passagertrafik på vej tilbage

73,8 procent af passagererne er tilbage efter Covid-19.

Den totale globale passagertrafik faldt i årets niende måned med 57 procent mod september 2021. Globalt er trafikken på 73,8 procent af niveauet i september 2019.

Det viser den nyeste opgørelse fra den globale luftfartsorganisation IATA.

- Selv med økonomiske og geopolitiske usikkerheder er efterspørgslen efter lufttransport på vej tilbage, siger IATA’s generaldirektør, Willie Walsh.

- Kontrasten er stadig Kina med dets forfølgelse af en nul COVID-strategi, der holder grænser mere eller mindre lukkede og skaber en efterspørgsels-rutsjebanetur til sit hjemmemarked med et fald på 46,4 procent i september mod året før. Det er i skarp kontrast til resten af Asien-Stillehavsområdet, som på trods af Kinas dystre præstationer udviste en stigning på 464,8 procent for international trafik sammenlignet med perioden for et år siden, fortsætter IATA-topchefen.

Globalt finder en stor del af den samlede passagerlufttrafik sted i Nordamerika, der tegner sig for 32,6 procent af markedet. Efterfølgende kommer Asien-Stillehavsområdet med 27,5 procent, Europa 25, Mellemøsten 6,6, Latinamerika 6,5 og Afrika 1,9 procent.

/anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078