23948sdkhjf

Billund: Faldende fragtmængder i november

Samlet nedgang i cargo, men kurerflyene havde travlt.

I november håndterede Billund Lufthavn 6.375 tons luftfragt, hvilket var et fald på 9,9 procent sammenlignet med samme måned sidste år. Importen faldt 12,9 procent, mens eksporten dalede 9 procent.

I perioden januar-november 2022 lyder fragtmængderne på 71.104 tons, en stigning på 0,5 procent.

Ifølge Billund Lufthavn er de faldende fragtmængder påvirket af en afmatning i markedet på grund af høje priser på varer og energi, mens købelysten hos borgerne i ind- og udland stadig er intakt. Kurerflyene havde fremgang i november - især omkring Black Friday.

- Den samlede nedgang skyldes, at vi sammenligner os med 2021, hvor vi havde mange fragtfly med værnemidler til corona kombineret med en generel stille periode i markedet. Det er dog yderst positivt, at kurerflyene har vækst. Her har Bluebird Nordic blandt andet fløjet store mængder af Black Friday-indkøbte varer fra internettet til Island. Men også de øvrige kurerer har fløjet med meget e-commerce i november, hvilket kan være med til at vise, at der stadig er købekraft derude, siger Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn.

/anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079