23948sdkhjf

Svanehøj lander storordre til svensk-canadiske tankskibe

Skal levere 98 elektriske cargopumper til syv produkttankskibe.

Marinepumpespecialisten Svanehøj afrunder et historisk travlt 2022 med en ordre på i alt 98 elektriske cargopumper til syv produkttankskibe. Kunden er joint venture-selskabet FureBear.

Svenske Furetank AB og canadiske Algoma Central Corporation er via joint venture-selskabet FureBear gået sammen om en markant investering i otte LNG-/LBG-drevne produkttankere (17.999 DTW), der skal operere i Nordeuropa.

Det svensk-canadiske samarbejde kaster nu en stor ordre af sig til pumpespecialisten Svanehøj, der skal levere en løsning med 14 elektriske deepwell cargopumper til foreløbigt syv af de otte tankskibe. Den samlede bestilling løber dermed op i 98 pumper til levering hos China Merchants Jinling Shipyard i Yangzhou, hvor de nye skibe bygges mellem 2023 og 2025.

Ordren sikrer Svanehøj en flot afslutning på et 2022 med markant fremgang på flere parametre. Omsætningen sætter ny rekord efter en vækst på omkring 70 procent, og samtidig er det lykkedes at fastholde et historisk højt niveau i ordreindgangen på mere end 700 mio. kr. Travlheden smitter også positivt af på medarbejderstaben, der er vokset fra 180 til over 290.

25 procent mindre brændstof til cargo-operationer

FureBear-skibene bygges efter det samme design som tankskibene i Furetanks Vinga-serie, der har markeret sig ved at opnå den hidtil bedste score i IMO’s Energy Efficiency Design Index (EEDI) i sit segment på verdensplan. Vinga-designet er udviklet af Furetank i tæt samarbejde med FKAB Marine Design og en række leverandører, herunder Svanehøj.

Ved at designe skibene med Svanehøjs elektrisk drevne DL-pumpesystem har Furetank reduceret brændstofforbruget ved cargo-operationer med omkring 25 procent sammenlignet med øvrige skibe i flåden. Skibene er forberedt til at betjene cargo-pumperne med 6,6 kV landstrøm, hvilket vil reducere brændstofforbrug og emissioner yderligere, når havnenes faciliteter giver mulighed for det. Hertil kommer, at Svanehøjs elektriske cargopumper er lydsvage og medvirker til at reducere støjen ombord og i havneområdet. Furetanks målinger viser, at den hørbare lyd er reduceret med 73-85 procent sammenlignet med tankskibe af ældre design.

- Furetank har med Vinga-serien udviklet et skibsdesign, som sætter nye standarder for energieffektive tankskibe. For Svanehøj som leverandør er det en fantastisk god case, fordi vores elektriske cargo-pumper er med på listen over løsninger til et skibsdesign, som mange vil lade sig inspirere af, når de skal bygge eller renovere skibe i de kommende år, siger Lars Bo Kirkegaard, Sales Director, Energy, Svanehøj.

/anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111