23948sdkhjf

Tørsten er stor efter lagerlokaler i Nordjylland

Den nordligste del af landet oplever det laveste udbud af lagerlokaler i næsten 20 år.

Gennem 2022 har nordjyske virksomheder på jagt efter kvadratmeter til lager, logistik, produktion eller værksted fået mindre og mindre at vælge imellem. Henimod slutningen af året er udbuddet endda rekordlavt, viser data fra Ejendomstorvet.dk.

- For et år siden var 1,7 procent af de samlede lokaler til lager og produktion udbudt på vores portal, og det var allerede et ret lavt niveau. Siden er udbuddet imidlertid faldet kvartal for kvartal og ligger aktuelt på blot 0,9 procent – det laveste nogensinde i de næsten 20 år, vi har indsamlet data om erhvervslokaler for. Samtidig har Nordjylland et mindre udbud end landsgennemsnittet på 1,3 procent, og blandt de ni landsdele, vi løbende overvåger, har kun Vestjylland et lavere udbud, siger Jakob Wegener, administrerende direktør for Ejendomstorvet.dk.

Aktuelt har Ejendomstorvet.dk et udbud på lige knap 8.900 lejemål og ejendomme på landsplan, heraf præcis 1.045 lokaler til lager, logistik, produktion eller værksted. Af dem ligger 99 i Nordjylland, flest er udbudt i Aalborg Kommune med 36, i Frederikshavn med 24 og i Hjørring med 19. De øvrige otte nordjyske kommuner har tilsammen et udbud på 20 lokaler, og faktisk er der slet ikke udbudt nogen ledige lokaler via Ejendomstorvet.dk på Læsø lige nu.

- Vi kæmper med at finde lokaler, vi kan leje ud, for der er meget stor efterspørgsel fra nærmest alle brancher. Der er størst interesse for lokaler til lager og logistik, men flere virksomheder vil også gerne udvide deres produktion, så de ikke afhængige af underleverandører i for eksempel Kina. Efterspørgslen er størst i Aalborg, eksempelvis i Svenstrup syd for centrum, og desuden i Støvring. Nord for Aalborg – i Brønderslev, Frederikshavn, Hirtshals og Hjørring – går det lidt lettere, men der er stadig ikke meget at vælge imellem, siger Martin Brasholt Mikkelsen, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Aalborg.

Han kan registrere, at lejeniveauerne er steget kraftigt – fra 200-300 kr. per kvadratmeter for fem-seks år siden til nu op imod 500 kr.

/anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11