23948sdkhjf

UK strammer bødestraffe for ”blinde passagerer” på lastvogne

Storbritannien skærper reglerne for ansvar for illegale immigranter.

Den britiske regering har øget fokus på illegal immigration. Det sker blandt andet med skærpelse af reglerne for at bringe ”blinde passagerer” ind i Storbritannien på lastbiler og trailere.

De britiske myndigheder har hidtil kunnet give bøder i tilfælde af fund af illegale immigranter i og på køretøjet. Myndighederne har nu meldt ud, at disse regler strammes fra 13. februar.

I tilfælde af, at chauffører og vognmænd ikke sikrer sig godt nok mod illegale immigranter på køretøjet, har de britiske myndigheder indtil nu haft mulighed for at give en bøde på 2.000 pund per illegal immigrant, der bliver fundet ombord på køretøjet. I visse tilfælde kan bøden nedsættes.

Det er disse regler, som de britiske myndigheder nu har meldt ud, at de strammer fra 13. februar 2023.

Højere bødestraffe

Ændringerne indeholder en væsentlig forhøjelse af bødeniveauet. Fremadrettet vil maksimalbøden til hver ansvarlig person for manglende sikring være 6.000 pund, mens den ved fund af illegale immigranter ombord på køretøjet kommer til at være 10.000 pund pr. illegal immigrant.

Bøden kan dog nedsættes, hvis man kan dokumentere, at man har fulgt retningslinjerne for at sikre og kontrollere køretøjet, og hvis man er akkrediteret hos de britiske myndigheder.

ITD klar med hjælp

For at undgå illegale immigranter på køretøjet samt høje bøder til virksomheden og chaufføren opfordrer ITD alle medlemsvirksomheder, der er involveret i transporter til Storbritannien, til at være opmærksomme på, at de følger retningslinjerne for sikring af køretøjet samt at blive akkrediteret ved de britiske myndigheder.

ITD’s Medlemsservice bistår gerne medlemmer med hjælp til akkreditering og vejledning i forhold til retningslinjerne.

Information fra de britiske myndigheder om ændringen findes her.

Nærmere information om de britiske regler kan findes her.

De specifikke ændringer til bødesatsen kan ses her.    /Smir

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109