23948sdkhjf

Øjner Femern-guld i Maribo

Bremen-virksomhed etablerer skandinavisk brohoved på Lolland-Falster

Da visionen om en fast forbindelse under Femern Bælt begyndte at blive til konkrete planer, så voksede den folkelige modstanden mod projektet. Ikke mindst i Tyskland, hvor den tyske pendant til ”Danmarks Naturfredningsforening, NABU og flere andre protesterede voldsomt mod infrastrukturprojektet – der groft sagt ville ødelægge naturen, turismen og slet ikke ville bidrage nævneværdigt til den lokale erhvervsudvikling – hverken i Danmark eller i Tyskland.

Men de mange advarsler har åbenbart ikke gjort synderligt indtryk på den tyske ejendomsudvikler Peper & Söhne fra Bremen, der med “HUB 48 Maribo” skaber et nyt transport-, industri- og logistikområde i Femern-korridoren.

- Vores interesse for denne placering er langsigtet, da vi er overbevist om, at regionen vil opleve et massivt økonomisk opsving i de kommende år. Efterspørgslen efter etableringsarealer til erhvervsmæssig brug er allerede stigende, siger Christoph Peper, der er managing partner i Peper & Söhne Corporate Group, i en pressemeddelelse.

Den tyske investor og projektudvikler har netop overtaget ca. 50.000 kvadratmeter erhvervsareal i Maribo Erhvervspark ved motorvejsafkørsel 48.

Klar til byggestart

Arealet er navngivet “HUB 48 Maribo”, og udbygningen vil foregå i to faser, fortæller Marco Dibbern, operations director for det danske datterselskab Peper & Soehne ApS.

- Første fase er på samlet 8.700 kvadratmeter og igangsættes i år. Det involverer bygninger til håndværkere, mindre erhvervsvirksomheder med særlige transportbehov samt bygninger til industrivirksomheder. I 2024 år igangsætter vi Fase 2, siger Marco Dibbern.

Første skridt ind i Danmark

Peper & Söhne har en projektportefølje bag sig på over 2,4 mia. kr. på det tyske marked. Overtagelsen af det store areal tæt ved Femern Bælt tunnelbyggeriet er den tyske virksomheds første aktivitet i Danmark. Det sker i samarbejde med det tyske ejendomsrådgivningsfirma Robert C. Spies, som forestår markedsføringen af “HUB 48 Maribo”, og som ligesom Peper & Söhne har etableret sig med dansk datterselskab, Robert C. Spies Nordics.

Europæisk gigant i ryggen

Til at udføre byggeopgaven har man valgt DS Gruppen fra Hobro, hvor kontraktforhandlingerne er i den sidste fase. Den danske totalentreprenør blev i 2022 en del af den tyske Goldbeck-koncern, som Peper & Söhne igennem flere år har haft et tillidsfuldt samarbejde med. Goldbeck er via 104 lokationer repræsenteret over hele Europa og har en omsætning på over 37 mia. kr.

Tyske øjne på Lolland-Falster

- Det siger i den grad noget om Lollands potentiale, når en seriøs tysk virksomhed som Peper & Söhne satser så massivt på vores område, siger Holger Schou Rasmussen, borgmester i Lolland Kommune.

Hos Business Lolland-Falster, som har håndteret markedsføringen af erhvervsparken indtil nu, mærker man også en klar tendens.

- Interessen i dansk erhvervsliv for Lolland-Falster har været stigende i flere år, men nu oplever vi også en stærk interesse sydfra. Det har været vigtigt for os sammen med kommunerne at gøre det nemt for nye både danske og tyske virksomheder at etablere sig i området, og vi hører også tit, at det er en vigtig parameter, siger Mikkel Wesselhoff, administrerende direktør i Business Lolland-Falster. Han ser et stort samarbejdspotentiale med Peper & Söhne og Robert C. Spies Nordics.

Om “HUB 48 Maribo”

“HUB 48 Maribo” på Europavej i Maribo Erhvervspark ligger midt i et trafikknudepunkt. Sydmotorvejen går lige forbi med 15 minutters kørsel sydpå til Femern Bælt-forbindelsen og 90 minutters kørsel nordpå til København. Desuden er området kun to minutters kørsel fra Rute 9, der løber over Lolland og via Spodsbjerg-Tårs overfarten til Langeland og Fyn.   /Smir

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Fest på landingsbanen: Mærsk åbner luftfragtshub i Billund
DB Schenker danner nordisk klynge
Stigende modstand mod km-afgiften
Mærsk lader kunder se virtuelt ind i kølecontainere
Skandinavisk satsning: Mere fragt på bane til/fra Tyskland
EU-millioner til udrulning af grøn ”tank-infrastruktur”

Send til en kollega

0.156