23948sdkhjf

Maersk afhænder to lagerfaciliteter i Rusland

A.P. Møller-Mærsk sælger to lagerlokationer i Rusland til IG Finance Development Limited.

I kølvandet på Ruslands overfald på Ukraine besluttede A.P. Møller-Mærsk at afhænde alle aktiviteter i Rusland. Nu knapt et år senere har Mærsk afhændet de to sidste lagerfaciliter i Rusland. Der er tale om et lager i St. Petersborg og et lager i Novorossisysk.

Køberen er selskabet IG Finance Development Limited.

Maersk besluttede i marts 2022 – knap en måned efter Putins ”særlige operation” begyndte – at afhænde alle aktiviteter i Rusland.

- Vi er glade for, at vi har fundet en ny ejer til vores to logistikfaciliteter i Rusland og dermed gennemfører vores beslutning om at afhænde alle vores faciliteter i landet. Gennem hele processen med at finde en ny ejer har vi som virksomhed følt en stærk forpligtelse over for vores tilbageværende 50 ansatte på de to lokationer, og vi er glade for, at de vil blive tilbudt ansættelse i det nye ejerskab, udtaler Karsten Kildahl, der er CCO i Mærsk.

Den indenlandske containerterminal i Novorossiysk har ifølge Mærsk en kapacitet på 1.500 TEU og dækker et areal på 28.750 kvadratmeter. Den anvendes primært til omlastning af korn fra togvogne til skibscontainere.

Køl og frys

Den anden facilitet – det temperaturregulerede lager i St. Petersborg på 23.500 kvadratmeter blev etableret i 2020.

The inland depot in Novorossiysk is a facility of 28,750 m2 with a capacity of 1,500 containers (TEU) and specializes in handling commercial cargo such as grains from railway wagons to sea containers. The chilled and frozen warehouse in St. Petersburg is a 23,500 m2 established in 2020.

A.P. Møller-Mærsk oplyser, at de nødvendige myndighedsgodkendelser til transaktionen er opnået, og at den store russiske fødevareimportør Arosa vil overtage drifen af terminalerne i Novorossiysk og St. Petersburg.

Transaktionen er endeligt afsluttet 17. februar.  /Smir

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Mærsk kan fordoble godsmængden i Billund – Men infrastrukturen mangler stadig
Fest på landingsbanen: Mærsk åbner luftfragtshub i Billund
DB Schenker danner nordisk klynge
Stigende modstand mod km-afgiften
Mærsk lader kunder se virtuelt ind i kølecontainere
Skandinavisk satsning: Mere fragt på bane til/fra Tyskland

Send til en kollega

0.188