23948sdkhjf

CPH gør det billigere for flyselskaberne

Københavns Lufthavn sænker taksterne.

Hos Københavns Lufthavn (CPH) sænkes nu de takster, flyselskaberne betaler for at bruge lufthavnen. Takstnedsættelsen sker fra 1. april 2018 og betyder ifølge CPH, at flyselskaber, der benytter lufthavnen, i gennemsnit kommer til at betale 10 procent mindre.

Bestyrelsesformand i Københavns Lufthavne A/S, Lars Nørby Johansen:

- Regeringen fremlagde i juli den nye luftfartsstrategi, som sætter fokus på at styrke Danmarks internationale tilgængelighed og dansk indenrigsluftfart. Som følge af luftfartsstrategien har vi fået en ny regulering, der får fuld effekt fra april 2019. Både fra politisk hold og fra vores kunder har der været et ønske om lavere takster. Det har vi lyttet til. Samtidig ønsker vi at komme den nye regulering i møde allerede nu og skabe et godt fælles udgangspunkt for de kommende forhandlinger, siger Lars Nørby Johansen.

Han tilføjer, at takstnedsættelsen sker gennem to konkrete initiativer: En reduktion af de takster, alle flyselskaber betaler for at bruge lufthavnen, samt en særlig incitamentsordning, der gør taksterne 35 procent lavere på højfrekvente feederflyvninger mellem de regionale lufthavne og CPH.

Den nye incitamentsordning vil betyde, at taksterne bliver 35 procent lavere på flyvninger mellem CPH og regionale lufthavne som eksempelvis Billund, Bornholm, Midtjylland, Sønderborg, Aalborg og Aarhus, men også Bergen, Göteborg, Stavanger, Vilnius og Gdansk.

De 10 procent lavere takster vil koste lufthavnen cirka 300 mio. kr. på årsbasis, lyder det fra CPH.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064