23948sdkhjf

Global luftfragt daler

Kapaciteten stiger, men er fortsat bag niveauet i 2019.

Den internationale luftfartsorganisation IATA oplyser, at de globale luftfragttal for september 2022 viser, at mængden af transporteret cargo i årets niende måned faldt 10,6 procent.

Kapaciteten steg 2,4 procentpoints, men er fortsat 7,4 procent bagud niveauet for september 2019.

- Mens luftfragts aktivitet fortsætter tæt på 2019-niveauer, forbliver volumen under 2021’s exceptionelle præstation, da industrien står over for modvind, siger Willie Walsh, generaldirektør i IATA.

- På forbrugerniveau, hvor rejserestriktioner ophæver post-pandemien, vil folk sandsynligvis bruge mere på ferierejser og mindre på e-handel. Og på makroniveau vil stigende recessionsadvarsler sandsynligvis have en negativ indvirkning på de globale strømme af varer og tjenesteydelser, let balanceret af en stabilisering af oliepriserne. På denne baggrund holder luftfragten sig godt. Og en strategisk opbremsning i kapacitetsvæksten fra 6,3 procentpoints i august til 2,4 procentpoints i september viser den fleksibilitet, som industrien har til at tilpasse sig den økonomiske udvikling.

Globalt finder næsten en tredjedel af den samlede luftfragtaktivitet sted i Asien-Stillehavsområdet. Nordamerika står for 27,2 procent, Europa 22,9, Mellemøsten 13,4, Latinamerika 2,2 og Afrika 1,9 procent.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079