23948sdkhjf

Tysk rederigigant fortsætter globale terminalopkøb

Senest er en stor del af indiske J M Baxi Ports kommet under Hapag-Lloyds vinger.

Det store tyske rederi Hapag-Lloyd fortsætter selskabets Strategy 2023, der blandt andet indebærer et øget engagement i globale havneterminaler og logistikknudepunkter.

Senest har Hapag-Lloyd erhvervet en betydelig andel af J M Baxi Ports & Logistics Limited (JMBPL), en førende udbyder af privat terminal- og landtransportservice i Indien.

For nylig underskrev Hapag-Lloyd AG en bindende aftale, hvorefter det vil erhverve 35 procent af JMBPL. Derudover underskrev Hapag-Lloyd AG en bindende aftale med JMBPL og dets initiativtagere, Kotak-familien, om at tegne en kapitalforhøjelse fra selskabet og hæve Hapag-Lloyds aktiepost til 40 procent.

De kontraherende parter blev enige om ikke at afsløre nogen økonomiske detaljer om handlen.

JMBPL er en førende udbyder af privat terminal- og indlandstransport i Indien. Operationerne omfatter containerterminaler, en multi-purpose terminal, containerdepoter til indlandsskibsfart, containerfragtstationer og yderligere logistikaktiviteter, såsom jernbaneservicetilbud på tværs af Indien. Virksomheden beskæftiger omkring 5.400 medarbejdere og håndterer en samlet containervolumen på cirka 1,6 mio. TEU. J M Baxi Ports & Logistics Limited vandt for nylig yderligere koncessioner til drift af containerterminaler i Nhava Sheva og Tuticorin.

- Terminal- og infrastrukturinvesteringer er et afgørende element i vores strategiske dagsorden, og Indien er et af vores vigtigste vækstmarkeder. At erhverve en betydelig andel i J M Baxi Ports & Logistics Limited vil markant øge vores tilstedeværelse i Indien med en betroet lokal partner, og det er endnu et vigtigt skridt for at opbygge vores terminal- og infrastrukturforretning, siger Rolf Habben Jansen, administrerende direktør for Hapag-Lloyd.

I kraft af selskabets Strategy 2023 har Hapag-Lloyd løbende udvidet sit engagement i terminalsektoren, senest gennem en aftale om at købe terminalforretningen i Chile-baserede SM SAAM. Hapag-Lloyd har også aktier i den Italien-baserede Spinelli Group, JadeWeserPort i Wilhelmshaven, Container Terminal Altenwerder i Hamborg, Terminal TC3 i Tanger og Terminal 2 i Damietta, Egypten, som i øjeblikket er under opførelse.

Afslutningen af transaktionerne er betinget af godkendelse fra de relevante myndigheder og af yderligere betingelser, der er sædvanlige for en transaktion af denne art.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125