23948sdkhjf

- Vestdanmark må ikke overses som BNP-skaber

Stærk infrastruktur til blandt andet Billund Lufthavn er en forudsætning for udvikling og vækst, lyder det fra transportordfører Niels Flemming Hansen (K).

De Konservatives transportordfører Niels Flemming Hansen ser et uforløst potentiale i erhvervsudviklingen i Vestdanmark. For at forløse det potentiale er der behov for endnu bedre international tilgængelighed, og det kræver bedre national tilgængelighed til blandt andet Billund Lufthavn.

Det skriver Billund Lufthavn i en skriftlig meddelelse.

Produktionsvirksomhederne i region Midt- og Syddanmark understøtter med lige så stor en del af dansk BNP, som hovedstadsområdet og resten af Sjælland gør, lyder det fra lufthavnen.

- Vi må anerkende, at der er en næsten ligelig fordeling af BNP-skabelsen i hovedstaden og i Vestdanmark, og derfor skal vi huske at pleje udviklingen i Vestdanmark, siger Niels Flemming Hansen.

- Vejnettet må ikke sande til. Vi skal være på forkant. Det gælder i den grad også til Billund Lufthavn, som agerer som international gateway til resten af verden for en lang række af de store danske virksomheder, der er placeret i Vestdanmark, fastslår Niels Flemming Hansen og fortsætter:

- Hvis ikke der var international tilgængelighed med let adgang for samarbejdspartnere, udenlandske investorer, arbejdskraft, venner og familie, ville der være en stor sandsynlighed for, at flere af disse store virksomheder ville være placeret øst for Storebælt eller i udlandet. Vi skal fastholde balancen. Vi skal stå ved tidligere infrastrukturbeslutninger, og så skal vi fortsætte med at investere, så vi fastholder og udvikler den internationale tilgængelig til gavn for både erhvervslivet og turismeindustrien.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125