23948sdkhjf

Færre containere i tysk terminal-gigant

På trods af et fald i antallet af TEU formåede HHLA at øge koncernomsætningen.

Den hamborgske containerterminalvirksomhed HHLA, Hamburger Hafen und Logistik AG, har offentliggjort selskabets foreløbige nøgletal for regnskabsåret 2022.

HHLA øgede i det forgangne år sin koncernomsætning med 7,7 procent til knap 1,6 mia. euro ifølge foreløbige ureviderede tal. Koncernens driftsresultat (EBIT) nåede op på 220 mio. euro og oversteg dermed det forventede interval på 175-210 mio. euro.

Containergennemstrømningen oplevede et fald i volumen, som faldt med 7,9 procent til knap 6,4 mio. TEU. Hamburgs containerterminaler rapporterede et år-til-år fald på 4,1 procent. På trods af driftsforstyrrelser vedrørende ankomster til tyske havneterminaler forblev den samlede transportvolumen relativt konstant på knap 1,7 mio. TEU.

Angela Titzrath, formand for direktionen hos HHLA:

- Stabilitet og sikkerhed er nøglekrav for pålidelig levering af logistikydelser. Disse to forhold var kun til stede i begrænset omfang sidste år. Regnskabsåret 2022 var domineret af virkningerne af den russiske angrebskrig mod Ukraine og forstyrrelser i den globale forsyningskæde. I disse udfordrende tider beviste HHLA endnu en gang sin effektivitet og robusthed og opnåede et positivt resultat. Miljøet vil sandsynligvis forblive ustabilt, og vi implementerer allerede foranstaltninger for at sikre, at vi forbliver effektive og levedygtige, siger Angela Titzrath.

I en skriftlig meddelelse oplyser HHLA, at på grund af igangværende geopolitiske spændinger, virkningerne af høj inflation og økonomiske sanktioner kan det antages, at HHLA’s forretningsdrift sandsynligvis vil stå over for operationelle udfordringer i løbet af indeværende regnskabsår på grund af fortsat volatilitet og en økonomisk afmatning.

I løbet af første kvartal af 2023 forventer selskabet at se betydelige fald i mængder på grund af den økonomiske situation og forventer, at containernes opholdstid vil normalisere sig igen. Fra andet kvartal 2023 forventes situationen at blive bedre med en tilsvarende stigning i mængderne. På grund af det volatile miljø er disse forudsætninger imidlertid behæftet med betydelig usikkerhed.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Putin vil hjælpe Kina med arktiske handelsruter
DTL: Finanslovsforslag er historisk dyrt for transportsektoren
På fem uger skiftede Jysk hele IT-systemet på tre kæmpelagre
Usikre forsyningskæder: Fødevaregrossist dropper Kina
Mærsk lover CO2-reduktioner for logistikleverandører
PriceRunner vil kåre 'Årets E-handler': Her er de nominerede

Send til en kollega

0.243