23948sdkhjf

Geodis og Volvo i grønt samarbejde i Australien

Pilotprogram søger at etablere mere bæredygtige vejnetværk til spedition ’down under’.

Den franske logistikkoncern Geodis har slået pjalterne sammen med Volvo Australia for at pilotere den første fuldelektriske lastbil (FE) til spedition på det australske marked. Det strategiske partnerskab vil implementere Volvos FE-modellastbiler – drevet af både solenergi og energieffektive ladesystemer – som en del af en fælles indsats for at støtte langsigtede kunder med bæredygtige leveringsløsninger til at komplementere eksisterende speditionstjenester på tværs af det lokale marked.

Volvo FE-lastbilen er drevet af ABB’s opladningsinfrastruktur, som ikke kun accelererer opladningen, men også gør det muligt for køretøjet at trække strøm fra eksisterende solcelleinfrastruktur. Som en del af pilotprogrammet vil Geodis vurdere faktorer, herunder køreafstanden - hvordan laster på op til 7.500 kg kan transporteres over 200 kilometer inden for storbyområder via FE-lastbiler - før de forpligter sig til en større udrulning på tværs af sin flåde i Australien. Den fulde integration af disse lastbiler i Geodis' australske flåde er indstillet til fuldstændig at fjerne fine partikler og nitrogenoxid, ud over at sikre en 95 procent reduktion i direkte kulstofemissioner sammenlignet med eksisterende dieselkøretøjer, der udfører samme funktion.

- Vi anerkender den stigende betydning af at integrere både bæredygtige og innovative løsninger i forsyningskædens økosystem, især da flere af vores kunder ser til os for at transportere deres last på en etisk og bæredygtig måde, siger Stuart Asplet, direktør for Stillehavsområdet hos Geodis.

- Dette initiativ tjener ikke kun som et vidnesbyrd om vores langvarige forhold til Volvo, men også til vores kollektive vision om at dekarbonisere forsyningskædeindustrien, selvom vi fortsætter med at udvide vores tjenester for at imødekomme skiftende kundebehov. Vi ser frem til at formalisere mange flere af sådanne milepæle, mens vi fortsætter med at tage skridt fremad for at reducere vores påvirkning af miljøet.

Med støtte fra Volvo Australias e-mobilitetsteam har Geodis opkvalificeret sine chauffører med elbiltræning og designet holistiske rute- og lastplanlægningsprocesser for at få den mest effektive udnyttelse af aktiverne. Partnere som Goodman Group blev også bragt om bord for at installere solpaneler og opladningsinfrastruktur på tværs af Geodis' faciliteter.

- Vi er begejstrede for at arbejde sammen med Geodis om dette pilotprogram for at udvide vores Volvo FE-flåde inden for det australske marked for tunge køretøjer. At bringe kulstoffattige og mere cirkulære transportløsninger har altid været en nøgleprioritet for os, og dette strategiske partnerskab er et af de mange skridt, vi tager for at opbygge et mere energieffektivt transportøkosystem til markedet. Ved at udvikle lavere emissioner og sikrere transportløsninger håber vi at kunne give vores kunder og deres interessenter muligheden for også at nå deres bæredygtighedsmål, sagde Tim Camilleri, Electromobility Manager, Volvo Group Australia.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Putin vil hjælpe Kina med arktiske handelsruter
DTL: Finanslovsforslag er historisk dyrt for transportsektoren
På fem uger skiftede Jysk hele IT-systemet på tre kæmpelagre
Usikre forsyningskæder: Fødevaregrossist dropper Kina
Mærsk lover CO2-reduktioner for logistikleverandører
PriceRunner vil kåre 'Årets E-handler': Her er de nominerede

Send til en kollega

0.172