23948sdkhjf

Rapport: Bæredygtighed i forsyningskæderne halter

Ofte kommer ligger en stor del af klimaaftrykket hos leverandører, der eksempelvis står for pakning, distribution, logistik

Hos langt de fleste virksomheder er der ikke godt nok styr på klimabelastningen fra forsyningskæden.

Det konkluderer en rapport, som er udarbejdet af konsulenthuset TSC i samarbejde med Microsoft. Konsulenthuset har undersøgt 400 globale virksomheder, som samlet set har en omsætning på 10 mia. dollars.

Ifølge rapporten har kun 11 pct. af virksomhederne opstillet konkrete mål for at reducere deres CO2-udledning fra forsyningskæden. Samtidig peger rapporten på, at de fleste virksomheder har svært ved at skaffe viden om udledningen fra deres leverandører.

- Resultaterne af undersøgelsen gør det klart, at der stadig er et stykke vej endnu før både globale og danske virksomheder har tilstrækkelig data på CO2-udledningen i deres forsyningskæder til aktivt at kunne arbejde sig hen imod fuldkommen klimaneutralitet, udtaler Vikram Sharma, der er landechef for TCS i Danmark, i en pressemeddelelse om rapporten.

Leverandører sviner mest

Leverandørernes klimabelastning er langt fra ligegyldig. Faktisk er det ofte i forsyningskæden, at virksomhedernes klimaaftryk er størst.

Ifølge rapporten kommer omkring 80 procent af forbrugsvares CO2-udledning ofte fra pakning, distribution, logistik eller fra andre poster som ikke kan føres direkte tilbage til den virksomhed der sælger varen.

Derfor er CO2-udledning fra forsyningskæden helt afgørende, hvis man skal finde det reelle klimaaftryk for en virksomhed. Og for at kunne gøre det, er det altså i første omgang nødvendigt at kortlægge selve udledningen.

- Det er fundamentalt for virksomheder at søge indsigt i deres udvidede forretningsmæssige økosystem og medtage udledning for alle parter og led i virksomhedernes drift – heriblandt produktion, leverandører, personale, forbrugere med flere, hvis de skal opnå forudsætninger for at kunne minimere udledningen, siger Vikram Sharma.

Ny rapport: Modebranchens trues af usikre  forsyningskæder

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Mærsk kan fordoble godsmængden i Billund – Men infrastrukturen mangler stadig
Fest på landingsbanen: Mærsk åbner luftfragtshub i Billund
DB Schenker danner nordisk klynge
Stigende modstand mod km-afgiften
Mærsk lader kunder se virtuelt ind i kølecontainere
Skandinavisk satsning: Mere fragt på bane til/fra Tyskland

Send til en kollega

0.126