23948sdkhjf

Mærsk er nu mindre pessimistisk for 2023

Pessimismen over for 2023 kan godt være en anelse mindre end tidligere. 

Det vurderer A.P. Møller-Mærsk i sin seneste markedsopdatering, hvor særligt Kinas genåbning og nedbringelse af lagre spiller en væsentlig rolle.

Det skriver nyhedsbureauet Marketwire.

“Der vil fortsat være volatilitet i 2023, men de generelle udsigter er lidt mindre pessimistiske, end vi tidligere har frygtet. Asien-Stillehavsområdet skal formentlig lede den økonomiske vækst i 2023, og Kinas genåbning ser ud til at hjælpe med at afbøde nogle af de økonomiske skader i Asien,” skriver koncernen.

Det sker på et tidspunkt, hvor raterne – der har været på himmelflugt – i store træk har ramt niveauet fra før pandemien, samtidig med at de mange flaskehalse i havne verden over er begyndt at løsne op.

“En hurtigere genopretning i februar kombineret med et lavere end sædvanligt “peak” før det kinesiske nytår har betydet en flad efterspørgsel i begyndelsen af 2023,” skriver Mærsk i opdateringen.

Fyldte lagre nedbragt

Samtidig bliver de mange fyldte lagre langsomt nedbragt, og der er også tegn på, at de bliver genopbygget, lyder det fra rederiet. Der er dog stadig et stykke vej igen.

“Aktuelt er lageropbygningscyklussen det, der har lagt det største pres i fjerde kvartal 2022 og ind i første halvår af 2023,” skriver Mærsk.

Selskabet forudser dog samtidig, at man vil nå en foreløbig bund i cyklussen i løbet af årets første seks måneder.

Under coronapandemien har der været tårnhøj efterspørgsel efter varer, der har resulteret i lageropbygning. Efter genåbningen har forbrugerne imidlertid ændret købevaner og lagt flere penge i oplevelser frem for varer, og med den tiltagende inflation er flere også begyndt at holde pengene i lommerne.

Det får indkøberne til at holde igen med nye bestillinger, som rederierne lever af at fragte.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Fest på landingsbanen: Mærsk åbner luftfragtshub i Billund
DB Schenker danner nordisk klynge
Stigende modstand mod km-afgiften
Mærsk lader kunder se virtuelt ind i kølecontainere
Skandinavisk satsning: Mere fragt på bane til/fra Tyskland
EU-millioner til udrulning af grøn ”tank-infrastruktur”

Send til en kollega

0.094