23948sdkhjf

Solid vækst for havn på Sydsjælland

Godsomsætningen er femdoblet på 10 år i Vordingborg Havn og satte rekord i 2022

Godsomsætningen for Vordingborg Havn landede i 2022 på 1.238.000 tons, og det er ifølge en opdatering på facebook indtil videre rekord for havnen.
Det er blandt andet store mængder af korn, der eksporteres til lande både inden og uden for Europa, samt for eksempel foderstoffer, gødning. På importsiden er det råstoffer i form af sand, sten, grus og skærver, der bruges i anlægsprojekter i nærområdet, fremgår det af havnens opslag.

- Den enorme stigning viser, at udviklingen og strategien for at puste liv i den dengang lille erhvervshavn var den rigtige vej at gå. Det er lykkedes at skabe en lukrativ havn med øget godsomsætning og tiltrækning af havnerelaterede virksomheder. Alle udvidelsestiltag har vist sig at bære frugt, og alle arealer er afsat – også den igangværende etape, der er udgør et areal svarende til 28 fodboldbaner. Det er her, de to nye virksomheder skal bygge deres topmoderne produktionsanlæg, hvor der skal produceres nye grønne brændstoffer til både skibs- og luftfart, hedder det i opslaget fra Vordingborg Havn.

- Den grønne omstilling manifesterer sig helt konkret, og inden for en overskuelig fremtid, vil vi se de to nye havnevirksomheder, Arcadia eFuels og Vordingborg Biofuel, skyde op på den nye udvidelse, som helt konkret vil betyde en markant stigning af godsomsætningen i de kommende år, siger havnebestyrelsesformand, Daniel Irvold (K).

Han er ikke mindst tilfreds med, at det er lykkedes at tiltrække store grønne virksomheder til havnen.

- Som kommune kan vi godt tillade os at være stolte over at være blandt de første i landet, der byder den slags virksomheder velkommen. Det er faktisk lidt af et scoop, både i forhold til den grønne omstilling, som vi jo alle skal bidrage til, og for det der vil blive affødt i den henseende. Det er trods alt ikke hver dag, at vi får to store grønne virksomheder til kommunen, siger han.

Masnedø skal levere skibsfartens grønne brændsler

Siden 2016 har havnen fået flere kajmetre, en flerdobling af landarealet, større vanddybde og bredere sejlrende, der er med til at gøre det muligt for store skibe at anløbe havnen, og som giver de havnerelaterede virksomheder flere forretningsmuligheder.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062