23948sdkhjf

Aarhus Havn: V vil kun have halv udvidelse

Det hidtidige projekt til havneudvidelse i Aarhus Havn er ude af proportioner, mener Venstre, der nu kommer med sit eget forslag til en halv havneudvidelse

Der er ikke behov for at udvide Aarhus Havn til fremtiden, som der ellers er lagt op til af Aarhus Havn og den socialdemokratiske borgmester Jacob Bundsgaard. Derimod bør havneudvidelsen løse det aktuelle behov og beskytte udsigten fra Marselisborg Slot.

Det mener i hvert fald byrådsmedlem og gruppeformand Gert Bjerregaard (V) og Christian Budde (V), der nu kommer med Venstres eget forslag til udvidelsen af havnen, som bygger på de alternativer, der er kommet frem i forbindelse med planlægning og høring om havneudvidelsen. Det skriver TV2 Østjylland.

- Den model, borgmesteren har lagt frem, er ude af proportioner og for voldsom. Vi kan halvere størrelsen i forhold til borgmesterens forslag. Det kan vi se i de rapporter, der er lagt frem, siger politisk leder for Venstre i Aarhus Christian Budde til tv-stationen.

Politikere udskyder beslutning om udvidelse af Aarhus Havn

Han sekunderes på Facebook af Gert Bjerregaard, der blandt andet også peger på, at en reduceret havneudvidelse også vil være positiv for havmiljøet i Aarhus Bugt.

Vi vil udfordrer den påstand, at det er nødvendigt at anlægge en ny ydermole og et nyt kajanlæg. gruppeformand Gert Bjerregaard (V)

"Den fysiske udvidelse af havnen skal reduceres til en minimums-model, der giver havnen mulighed for en mindre udvidelse i en 1. etape med 33 hektar, svarende til de dokumenterede behov. Etableringen af en tørhavn skal også indtænkes," skriver han.

- Vi vil udfordrer den påstand, at det er nødvendigt at anlægge en ny ydermole og et nyt kajanlæg. For i de officielle anløbsstatistikker er der et ret stort uforløst potentiale på det nuværende kajanlæg, ved den nuværende Mærsk terminal, uddyber Gert Bjerregaard.

Bred opbakning

Det nye forslag kommer kun få dage før byrådet skal sætte sig ned og blive enige om udvidelsen af havnen, der er anbefalet fra flere sider.

Venstres forslag lægger op til en halvering af udvidelsen i forhold til havnens ønsker til en udvidelse.

- Størstedelen af de mange høringssvar, der er kommet fra borgerne i Aarhus, går på bekymringer for bugten, hvordan udsigten ændrer sig, og hvad det er for en strand, vi skal bade ved i fremtiden. Det har vi lyttet til, siger Christian Budde til TV2 Østjylland.

Ifølge Venstres forslag skal udvidelsen af havnen ske i flere etaper i forhold til konkrete vurderinger af behovet.

Venstres forslag har endnu ikke været behandlet i byrådet, men både Konservative, Radikale og SF udtrykker sig over for TV2 Østjylland positivt stemt over for en reduceret havneudvidelse.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109