23948sdkhjf

Festen er slut for de store rederier

Faldende efterspørgsel på søfragt påvirker økonomien i de store rederier - til overraskelse for nogen påpeger analytiker

Det er slut med fantasiomsætning for de store rederier, der ser ind i en decideret nedtur efter år med fantastiske reultater. Fragtmarkedet er ikke længere under samme pres, som under corona, og havnesituationen er heller ikke i samme omfang præget af flaskehalse, hvilket har øget kapaciteten for søfragt betydeligt. Og effekterne kan allerede nu ses på de store rederiers regnskaber. Det skriver Finans.dk, der har kigget på tallene for rederierne Ocean Network Express (ONE) og Hapag-Lloyd.

Begge rederier noterer betydelige fald efterspørgslen. Ifølge Finans, der citerer Shippingwatch er fragtraterne faldet med 78 pct. det seneste år, og det kan være kommet bag på rederierne påpeger analytiker Tim Power, som er direktør for analysehuset Drewry.

- Jeg tror, at nedgangen er gået meget hurtigere, end nogen havde regnet med, og derfor er de halset bagefter. Nu har de så aflyst omkring 50 sejladser mellem Asien og Europa det næste stykke tid, så der bliver handlet, siger han til den maritime nyhedstjeneste.

Trods fragtrate-kollaps er Mærsk-direktør ikke synderligt bekymret

Onsdag den 8. februar kommer A.P. Møller-Mærsk med sit regnskab for 2022, der kan vise, om udviklingen også har ramt den danske containergigant.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08