23948sdkhjf

Amerikansk militær forlader Aarhus Havn

Aarhus Havn var knudepunkt i en amerikansk troppetransport

De sidste amerikanske militærkøretøjer er nu pakket på lastbiler og sendt afsted fra Aarhus Havn imod Østeuropa. Dermed er den danske del af en stor amerikansk logistikoperation overstået.

Det skriver TV2 Østjylland.

Som Fremtidens Logistik tidligere har beskrevet, ankom de 600 stykker materiel og 25 logistiksoldater til havnen med det civile fragtskib ARC tidligere på året. Dermed var Aarhus Havn et vigtigt knudepunkt i en større amerikansk troppetransport i Europa.

Losningen og den videre transport er åbenbart gået hurtigere end planlagt. I hvert fald er havnen den særlige bevogtning som det danske forsvar har stået for ophævet næsten to uger før tid.

Ubesvarede spørgsmål

Selvom operationen set med logistik-briller er gået som den skulle, er det ikke alle der er tilfredse.

I Aarhus by har der blandt andet været mindre demonstrationer mod tilstedeværelsen af det amerikanske militær, og også på Rådhuset har der været protester.

Til Jyllands-Posten fortæller formanden for byrådets Teknikudvalg,Solveig Munk (Ø), at byrådet ikke har været orienteret ordentligt om militæroperationen, og at der tilsyneladende ikke er noget der kan svare på, hvem der i første omgang gav skibet tilladelse til at ankomme til Aarhus Havn.

- Hvem er det i virkeligheden, der kan give tilladelse til det her? Og hvorfor er byrådet ikke inddraget i det? Vi er da dem, der er valgt til at tage os af byens ve og vel, og dem, der er den officielle myndighed her i byen, siger Solveig Munk til Jyllands-Posten.

Derfor valgte amerikanerne Aarhus som knudepunkt for militærtransport

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094