23948sdkhjf

Mærsk fejrer første spadestik på nyt klimavenligt lager

Solceller på taget og en nærliggende brintstation, gør ifølge Mærsk lageret ekstra grønt

Torsdag kunne A.P. Møller-Mærsk fejre det første spadestik i forbindelse med opførslen af virksomhedens nye logistikknudpunkt Taulov Dry Port.

Det oplyser Mærsk i en pressemeddelse.

Knudepunktet består af et 40.000 m2 lager, som ifølge Mærsk sætter helt nye standarter i forhold til lav CO2-udledning. Samtidig er lageret placeret central i et område med god adgang til havn, lufthavn, jernbane og motorvejsnettet.

- Dette er et vigtigt spadestik for Mærsk. Partnerskabet med Taulov Dry Port om et nyt dansk lager- og logistikcenter er led i, at vi kan lykkes med vores ambition om at tilbyde integrerede logistikløsninger til vores kunder, siger Birna Ödefors, Area Managing Director hos Mærsk, og fortsætter:

- Vi mærker i stigende grad en efterspørgsel i markedet på ægte logistik-partnerskaber, der kan tilføre langvarige og bæredygtige distributions- og lagerløsninger for kunderne. Med Taulov tager vi endnu et skridt i den retning.

Solceller og brint

Mærsk oplyser ikke hvad bygningens CO2-aftryk er i pressemeddelsen. De beskriver dog en række forhold, som gør at bygningen særligt bæredygtig:

Byggeriet er certificeret efter de højeste europæiske standarter for lav-emissions logistikbyggeri, og på bygningens tag er placeret solceller, der forsyner bygningen med grøn strøm. Eventuel overskudstrøm kan benyttes i lokalområdet. 

Samtidig er lageret placeret tæt på en fremtidig brintstadion, som fra senere i år skal levere brint til hele Taulov Dry Port. Dermed vil det være muligt at fragte gods til og fra lageret med brintdrevne køretøjer.

Herunder ses en visualisering af lageret.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Flere "megatrends" præger branchen, men et sted er udviklingen gået i stå
Kinesisk havnetogt er gået i stå
Ny ballade om havneudvidelse: Byrådsmedlem føler sig ført bag lyset
Wolt: Vores leveringsløsning kunne have reddet Irma
Scan Global skifter ejer
Flere el-lastbiler til Danmarks største bageri

Send til en kollega

0.189