23948sdkhjf

DSV vil fordoble levetiden på deres trailere

Med initiativet håber DSV at opnå en CO2-besparelse på næsten 18.000 ton i 2023

Med et nyt initiativ håber DSV at kunne fordoble levetiden på deres lastvognstrailere. Initiativet indebærer, at logistikvirksomheden skal renovere 1.100 trailere i 2023.

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Formålet med renoverings-programmet er at mindske logistikvirksomhedens klimaaftryk. Den CO2-udledning, der er forbundet med en renovering af traileren er nemlig lavere, end CO2-udledningen fra produktionen af en ny trailer.

- DSV har høje ambitioner for at arbejde mere bæredygtigt. Realiseringen af disse ambitioner indebærer ofte en høj grad af innovation og nye teknologier. Men nogle gange kan vi opnå stor værdi med løsninger, der er mere ligetil. Renovering frem for udskiftning af vores trailere vil gøre os i stand til at spare CO2, mens vi kan fortsætte med at levere ydelser af høj kvalitet til vores kunder, siger Søren Schmidt, administrerende direktør for DSV Road.

Fra fem til ti år

Typisk bruger DSV en trailer i omkring fem år. Ved at renovere traileren efter fem år i stedet for at lease en ny, forventer DSV at kunne forlænge levetiden med yderligere fem år.

DSV´s samarbejdspartner, TIP, har beregnet, at produktionen af en ny trailer vil udlede omkring 18,6 tons CO2. En renovering af en slidt trailer vil derimod kun udlede omkring 2,7 tons CO2. Dermed er der altså en besparelse på ca. 16 ton CO2, hver gang levetiden for en trailer kan fordobles. Lykkedes det at renovere de planlagte 1.100 trailere i 2023 vil det altså samlet give en besparelse på næsten 18.000 tons CO2.

- Da vi opdagede omfanget af de CO2-besparelser, vi kan opnå ved renovering, besluttede vi at etablere et program for renovering af trailere. Praktiske initiativer baseret på cirkulær økonomi såsom dette program vil komme til at spille en stor rolle i nedbringelsen af DSV’s CO2-udledning, siger Søren Schmidt.

Renoveringen er allerede i gang, og den første nyrenoverede trailer bliver sendt ud på vejene i slutningen af januar. DSV forventer at afslutte renoveringen af de første 1.100 trailere inden årets udgang.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Undersøgelse: Havneudvidelse sviner, men vil gavne klimaet på sigt
Tal for alternativer til forkætret havneudvidelse i Aarhus er nu klar
Transportbranchen ønsker støtteordning på to milliarder kroner
Amerikansk investor køber stor grund til jysk logistikprojekt
Tysk rederigigant fortsætter globale terminalopkøb
El-ladere til lastbiler er endelig på vej

Send til en kollega

0.11