23948sdkhjf

Nu skal vognmænd også rapportere om bæredygtighed

Europa-Parlamentet har vedtaget et nyt direktiv, der udvider reglerne for afrapportering af virksomheders påvirkning på samfund og miljø.

Selv om omfanget endnu er ukendt, er forventningen, at de nye regler også vil give store administrative byrder for transportvirksomhederne.

Det er det såkaldte CSR-direktiv, som blev endeligt adopteret af EU den 28. november. Nu bliver reglerne gradvist indført fra 2024 og frem til 2028. Det skriver DI Business.

Marie Gad, der er chef for Global udvikling og bæredygtighed i Dansk Industri mener, at den nye afrapportering bliver en tung administrativ byrde – også for transportvirksomhederne.

- Ud fra de krav, vi nu kender, kan vi godt regne med, at stort set alle virksomheder - uanset branche og størrelse - vil blive påvirket af de nye regler, siger hun.

- Direktivet er rettet mod større virksomheder, men de skal indhente information hos deres underleverandører, der skal dokumentere deres miljø- og samfundsmæssige påvirkning i værdikæderne.

- Det betyder kort sagt, at stort set alle virksomheder vil blive påvirket, siger Marie Gad.

- Min klare anbefaling er, at alle virksomheder - uanset branche - hurtigst muligt forbereder sig på at leve op til direktivet.

På onsdag den 30. november holder DI et webinar om den nye bæredygtighedsrapportering.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095