23948sdkhjf

Folketingsrokade kan betyde farvel til havneformand i Esbjerg

Vælges Venstres Søren Gade til formand for Folketinget er det ikke sikkert, at han også kan fortsætte som formand for Esbjerg Havn

Formand for Esbjerg Havn, Søren Gade, kom ved Folketingsvalget 1. november ind i Folketinget.

 Den mulighed havde havnen allerede forberedt sig på, og fik derfor udarbejdet et juridisk notat, der fastlog at Søren Gade både kunne være formand for havnen og medlem af Folketinget - hvis han ønskede det.

Nu er Søren Gade imidlertid udnævnt som midlertidig formand for Folketinget - og ventes ifølge Ritzau  valgt som permanent formand onsdag - og så gælder der lidt andre regler. Det fortæller Jyske Vestkysten.

- Man skal i udgangspunktet træde ud af alt, hvis man bliver formand for Folketinget, men man kan, når man bliver udpeget, bede om at lov til at beholde et eller flere hverv. Det er kun Søren Gade, der ved, om han vil spørge om lov at fortsætte på posten som formand for Esbjerg Havn, men som landet ligger, så er der i hvert fald en overhængende risiko for, at vi skal ud og finde en ny formand, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen (V), der er næstformand i Esbjerg Havns bestyrelse til avisen.

Ifølge Lov om valg til Folketinget skal formanden nedlægge alle erhverv i private eller offentlige organisationer, men hvis han eller hun ønsker det, kan vedkommende søge et udvalg nedsat af Folketinget om at kunne fortsætte dette arbejde.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nordjysk fragtfirma: Det handler rigtig meget om pris
Analyse forudser svagere detailhandel i juletiden
Dachser om chaufførmangel: Vi har alle et ansvar
Black Friday medfører 'ekstreme' pakkelagre i danske butikker
NTG: Vi lander i toppen af det forventede
Færgeselskab vil minimere kø

Send til en kollega

0.128