23948sdkhjf

Molslinjen overtager Helsingør-Helsingborg overfarten

Molslinjen indgået en endelig aftale om at købe rederiet ForSea

Molslinjen er for alvor ved at sætte sig på det lokale, danske færgemarked. Selskabet har netop sammen med ejerne EQT Infrastructure indgået købsaftale om overtagelsen af ForSea, der sejler på Helsingør-Helsingborg. Det oplyser Molslinjen i en pressemeddelelse.

- Vi ser frem til et tæt samarbejde mellem Molslinjen og ForSea, hvor vi kan udveksle erfaringer og fortsætte vores arbejde med at blive en bæredygtig førende aktør i regionen, siger Carsten Jensen, adm. direktør hos Molslinjen i forbindelse med aftalen.

ForSea-færgerne sejler seks millioner passagerer, en million personbiler og 450.000 lastbiler over sundet hvert år. Selskabet driver fem færger på tværs af ruten, hvoraf de to er elektriske og en tredje er planlagt til eldrift. Og de elektriske færger har været vigtige for ejerne i EQT Infrastructure.

- ForSea er en førende operatør af elektriske færger, og deres investeringer i bæredygtighed er helt på linje med EQT's investeringsmandat. Vi ser frem til at fortsætte med at investere i ForSea og støtte virksomheden på dens bæredygtighedsrejse, tilføjer Carl Sjölund, ansvarlig partner hos EQT.

Molslinjen blev købt af EQT Infrastructure i 2021, og virksomheden har cirka 1.200 ansatte. Hvert år transporterer Molslinjen omkring otte millioner passagerer via sine ni færgeruter på tværs af Danmark.

Handlen er betinget af de svenske og danske konkurrencemyndigheders godkendelse og forventes afsluttet primo 2023. Parterne er blevet enige om ikke at oplyse salgsprisen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Så er det slut - ikke ét eneste skib i kø ved Los Angeles
Markant Mærsk-udvidelse i København mødt med skepsis
Stort fald i de højeste containerrater
Mærsk-toppen modtager erhvervspris
Blue Water-samarbejde snart klar til CO2-fragt
DSV-direktør sælger aktier og tjener millioner

Send til en kollega

0.079