23948sdkhjf

Skibsredere kritiserer EU-forslag om udslip fra skibe

En række rederiorganisationer og maritime virksomheder kritiserer den netop vedtagne EU-lovpakke 'FuelEU Maritime', fordi den kun omfatter store skibe på over 5.000 bruttoton.

Det skriver Sjöfartstidningen.

Kritikken anføres af den svenske rederiforaningen, der har skrevef et brev sammen med bl.a. hollandske rederiforening KVNR, Clecat (European Association for Forwarding, Transport, Logistics and Customs Services) og teknologivirksomhederne Rolls Royce og Siemens Energy.

- I det nuværende forslag er kun skibe på over 5 000 bruttoton omfattet, hvilket vil forvride konkurrencen mod skibe under størrelsesgrænsen. Det vil igen føre til, at en stor del af skibene ikke vil blive underlagt krav om at forbedre deres CO2-fodaftryk, hvilket vi mener er helt forkert, siger Fredrik Larsson, miljø- og klimaansvarlig i den svenske rederiforening Svensk Sjöfart, i en pressemeddelelse.

Brevets underskrivere argumenterer i stedet for, at det bør være skibets CO2-emissioner, der afgør, om det skal medtages, snarere end skibets størrelse.

Læs brevet her

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Så er det slut - ikke ét eneste skib i kø ved Los Angeles
Markant Mærsk-udvidelse i København mødt med skepsis
Stort fald i de højeste containerrater
Mærsk-toppen modtager erhvervspris
Blue Water-samarbejde snart klar til CO2-fragt
DSV-direktør sælger aktier og tjener millioner

Send til en kollega

0.094