23948sdkhjf

ITD advarer mod chikane af udenlandske lastbiler

ITD advarer mod DF’s forslag om, at udenlandske lastbiler kun må køre kl. 22 – 05 på de danske motorveje. Det er højrepopulisme, som forsøger at grave grøfter i transporterhvervet, mener foreningen. DF burde i stedet bruge tid på at gøre det lettere at være vognmand og chauffør i Danmark.

- I en tid med stor mangel på godschauffører i Danmark er det helt uden for skiven at foreslå chikane af udenlandske lastbiler, siger ITDs adm. direktør, Stefan Schou om forslaget fra Alex Ahrendtsen (DF) i Transportmagasinet den 19. oktober 2022 om at forbyde udenlandske lastbiler på de danske motorveje i bestemte tidsrum.

- Der skal være ordentlige løn- og arbejdsvilkår for alle, der går på arbejde; men motorvejen er faktisk arbejdspladsen for de udenlandske lastbiler, når de er i Danmark. Hvis det er trængsel, man er bekymret for, så er det alle kontorarbejdere, der må finde en alternativ rute ind på kontoret, siger ITD’s adm. direktør, Stefan Schou.

Stefan Schou læser også meningsmålinger og kan godt forstå, at DF har brug for opmærksomhed og har svært ved at trænge igennem lydmuren, men de højrepopulistiske forslag graver helt unødvendigt grøfter mellem parterne i transporterhvervet.

- Jeg håber, at DF fremadrettet vil arbejde mere seriøst med vejgodstransport. Der er en masse at tage fat på. Når vi taler de udenlandske lastbiler, så er det stadig et problem, at vi i Danmark ikke kan få kradset parkeringsbøder ind. Hvis DF vil gøre det lettere at være vognmand og chauffør i Danmark, så har vi i Danmark et katalog på 42 sider med bøder og sanktioner, som de passende kunne kaste sig over, fortæller Stefan Schou.

ITD’s adm. direktør husker dengang Alex Ahrendtsen havde tænkt sig at indstille karrieren som politiker, fordi han hellere ville gøre mennesker glade. Stefan Schou håber ikke, at Alex Ahrendtsen har valgt at blive i politik bare for at gøre livet surt for andre mennesker.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nordjysk fragtfirma: Det handler rigtig meget om pris
Analyse forudser svagere detailhandel i juletiden
Dachser om chaufførmangel: Vi har alle et ansvar
Black Friday medfører 'ekstreme' pakkelagre i danske butikker
NTG: Vi lander i toppen af det forventede
Færgeselskab vil minimere kø

Send til en kollega

0.331