23948sdkhjf

Enhedslisten: Gak i låget, havne ikke må have solceller

Enhedslistens transportordfører Henning Hyllested, der har en fortid som havnearbejder, melder sig under fanerne på flere af de forslag, som brancheforeningen Danske Havne fremfører op til folketingsvalget. 

Det gælder blandt andet ønsker om at skaffe mere plads i de danske erhvervshavne, der skal bruge arealer til at udskibe vindmøller, og at få lov til at anvende solceller på bygninger på havnene.

Det skriver mediet Marketconnect.

At udvide havnene er et særdeles fornuftigt initiativ, mener Enhedslisten.

- Jeg synes, det er en rigtig god ide. Havnene spiller en helt central rolle for både transportsektoren og den grønne omstilling. Ganske vist er skibstransport noget skidt for miljøet, men med de mængder gods, man kan transportere til søs, er det faktisk en relativt miljøvenlig løsning. Så en udvidelse af havnene er vi helt med på, siger Henning Hyllested til mediet.

Gak i låget med forbud mod solceller

Også et punktet om solceller erklærer Enhedslisten sig enig med Danske Havne. Driver man virksomhed på en af landets mange havne, må man eje og drive vind- og bølgeanlæg, mens det er forbudt at gøre det samme med solceller. 

- Det er helt gak i låget. Jeg er lige nu i Esbjerg, og det er jo absurd, at eksempelvis Fanø Færgen ikke må sætte solceller op og lave deres egen strøm, eksempelvis til at drive deres el-færge. Dem kommer der kun flere af de næste år, og det giver jo ingen mening, at de ikke kan sejle på grøn strøm, siger Henning Hyllested til Marketconnect

Artiklen er en del af temaet Folketingsvalg 2022.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nordjysk fragtfirma: Det handler rigtig meget om pris
Analyse forudser svagere detailhandel i juletiden
Dachser om chaufførmangel: Vi har alle et ansvar
Black Friday medfører 'ekstreme' pakkelagre i danske butikker
NTG: Vi lander i toppen af det forventede
Færgeselskab vil minimere kø

Send til en kollega

0.11