23948sdkhjf

Mærsks digitale dokumentplatform savner opmærksomhed

Interessen for blockchain-løsninger er ikke længere så stor som for blot få år siden, det har taget pusten ud af Mærsks stort anlagte løsning

Blockchain - hvor krypteringsteknologi bruges til at lave sporbare, men anonyme transaktioner - har været hypet i flere år, men nu er interessen dalet, og det samme er momentum for Mærsks digitale prestigeprojekt Tradelens.

Ifølge Finans er interessen for løsningen, der giver fuld gennemsigtighed på dokumenthåndteringen på alle transporter, faldende blandt rederierne, blandt andet på grund af krigen i Ukraine og pandemien.

- Med hensyn til blockchain er vi holdt op med at arbejde på det, da jeg ikke ser det blive implementeret i den nærmeste fremtid på nogen meningsfuld måde inden for shipping og logistik. Branchens opmærksomhed er simpelthen gået videre til mere kritiske emner såsom dekarbonisering. Og med rette. Ingen taler om blockchain længere, fortæller Roar Os Ådland, der er professor på Center for Shipping og Logistik på Norges Handelshøyskole i Oslo til Finans.

Tradelens begyndte i 2016 som et samarbejde mellem IBM og Mærsk og blev lanceret som platform i 2018. Formålet var blandt andet at reducere omkostningerne til det omfattende papirarbejde, der er i forbindelse med transporter.

Professorens betragtninger bekræftes til dels af Sydbanks Mærskanalytiker Mikkel Emil Jensen, men han savner især flere oplysninger fra Tradelens om, hvordan det går med at få betalende kunder på platformen.

- Jeg tør egentlig godt lægge hovedet på blokken og kalde det en succes, selvom der formentlig stadig er plads til solid vækst på området. Men det kunne da være rart med nogle tal for det. I og med, at man ikke kan få det, så indikerer det jo, at det måske går langsommere, end man havde regnet med, siger han til Finans.

Tidligere i år hentede Mærsk Google-direktøren Kim Spalding til Tradelens, og hun afviser, at der er huller i udviklingen.

- Tallene vokser i et godt tempo, hvilket er fremragende. Men vi har stadig mange muligheder for at fortsætte og opnå ny vækst, siger hun til Finans.

Nyhedsmediet Finans oplyser endvidere, at 230 havne og 150 containerdepoter på land er på Tradelens sammen med toldmyndigheder fra 16 lande.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Så er det slut - ikke ét eneste skib i kø ved Los Angeles
Markant Mærsk-udvidelse i København mødt med skepsis
Stort fald i de højeste containerrater
Mærsk-toppen modtager erhvervspris
Blue Water-samarbejde snart klar til CO2-fragt
DSV-direktør sælger aktier og tjener millioner

Send til en kollega

0.253