23948sdkhjf

Optimisme trods nedgang i luftfragt

I september 2022 blev der fragtet 6.291 tons luftfragt i Billund Lufthavn. et er en nedgang på 7,6 procent i forhold til september 2021. Nedgangen kan med stor sandsynlighed tilskrives mindre samhandel på grund af stigende udgifter til energi og materialer.

Alligevel er der optimisme at spore hos adm. direktør Jan Hessellund, Billund Lufthavn. Optimismen kommer af, at fragtmængden, der er fløjet fra Billund Lufthavn, er steget med 5,6 procent.

- Når priserne på energi og materialer stiger så betydeligt, som de har gjort, giver nedgangen mening.

- Derudover afspejler det sig ligeledes fortsat i fragten af laks, som vi stadig mangler mange ton af i fragten.

- Men når det er sagt, så har vi vækst på fragtflyene og dermed den fragt, der flyves herfra, og det er positive takter, som vi fortsat vil arbejde for.

Tilbage på rekordniveau

På passagerfronten er Billund Lufthavn tilbage på 2019-niveauet.

Med passagertallet for september er der gået 2.883.277 passagerer igennem Billund Lufthavn fra 1. januar til og med den 30. september 2022, og det er 0,5 procentpoint fra at ramme præcist det samme passagertal i samme periode i rekordåret 2019.

- Hvis ikke faktorer udefra sætter en stopper for den udvikling, der er i Billund Lufthavn nu, så ser vi formentligt et nyt rekordår, som i den grad er løftet af aktiviteten fra april. Det kan vi kun være stolte af, , siger Jan Hessellund.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063