23948sdkhjf

Ekspert: Gaslæk og dronetrussel mod borerigge kan øge brændstofpris

Shippingeksperten Lars Jensen fra Vespucci Maritime advarer om, at højere brændstofpriser for skibstrafikken kan blive en følgevirkning af hændelsen, hvor gasledninger i Østersøen er læk efter eksplosioner på havbunden ud for Bornholm.

Han rejser bekymringen på det sociale medie LinkedIn.

- Med hensyn til risici for skibsfarten er der anledning til bekymring – eller i det mindste et ekstra element, som bør hæves i risikoregistret. Specifikt risikoen for eskalerende brændstofomkostninger, skriver Lars Jensen.

Uidentificerede droner nær olie- og gasfelter

Han bemærker desuden, at det norske olieselskab Equinor derudover rapporterede, at de i går så uidentificerede droner omkring seks af deres olie- og gasfelter i Nordsøen.

- Det kan være hændelser, hvor der ikke vil være yderligere opfølgning. De kan imidlertid lige så godt ses som en snarlig optrapning af konflikten med Rusland med hensyn til energiforsyning og energistabilitet, skriver han.

Og Lars Jensen advarer om, at en optrapning kan føre til øgede brændstofpriser

- Skulle det sidste være tilfældet, kan det føre til pludselige store eskaleringer i energiomkostningerne og dermed også brændstofomkostningerne for skibsfarten, skriver han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093