23948sdkhjf

Stort pres på transportbranchen for at elektrificere

Landevejstransport er det område, hvor presset for at reducere CO2-udledningen er størst. Det viser ny rapport, som er udført af Ipsos og Volvo Trucks blandt e-handels- og produktionsvirksomheder i Europa.

Rapporten viser også, at virksomhederne er villige til at betale mere for transportydelser udført med lavere CO2-udledning.

I alt svarer 78 procent af de adspurgte virksomheder, at de er villige til at betale mere for transportydelser med ringe eller ingen CO2-udledning, og 85 procent af dem er parate til at skifte transportleverandør, hvis transportøren ikke opfylder deres krav om reduceret CO2-udledning.

Undersøgelsen viser, at et flertal af virksomhederne (60 pct.) frygter at miste kunder, hvis de ikke kan imødekomme forbrugeres efterspørgsel efter transportydelser med ringe eller ingen CO2-udledning.

Hos Volvo Trucks, der har været med til at finansiere undersøgelsen, ser Roger Alm det som en positiv udvikling.

- Det betyder, at vi vil se et massivt skifte til fossilfrie energikilder i transportbranchen i de kommende år, siger han.

- Vi tror, at elektrificering vil være den vigtigste drivkraft for at få landevejstransporter med nul-emission, og vi kan i dag tilbyde elektriske køretøjer til de fleste transportopgaver.

- Vi er overbeviste om, at elektrificering betyder flere forretningsmuligheder for virksomhederne, siger Roger Alm, som er president for Volvo Trucks.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078