23948sdkhjf

Mærsk har bedt om pause i sag om sex-krænkelser

Sag om krænkelse af kvindelige kadetter på Mærskskib er sat på pause - angiveligt for at udvirke et forlig med de berørte kvinder

Som tidligere omtalt på Søfart er Mærsk under anklage for ikke at have beskyttet kvindelige besætningsmedlemmer mod overgreb og at have ignoreret indrapporteringer af sager om seksuelle krænkelser. Anklagerne er i øjeblikket under behandling i Supreme Court of the State of New York, men ifølge ShippingWatch har Mærsk bedt domstolen om at sætte behandlingen på pause til efter den 18. november i år. Angiveligt i et forsøg på at få parterne til at indgå et forlig.

Ifølge ShippingWatch har Mærsks amerikanske datterselskab hyret advokatfirmaet Sanford Heisler Sharp, som har anmodet retten om udsættelsen.

- Det er meget almindeligt i retssager at indlede en forhandling (med modparten, red.) om at forsøge at løse sagen, inden den begynder i retten. Disse forhandlinger er fortrolige, siger Christine Dunn, partner og advokat i advokatfirmaet Sanford Heisler Sharp, til ShippingWatch.

Ifølge nyhedstjenesten kan et forlig resultere i millioner af dollars til de berørte kvinder.

Mærsk har ikke over for ShippingWatch ønsket at kommentere udviklingen i sagen med henvisning til, at selskabet ikke kan kommentere en verserende retssag.

Begge kvinder har været besætningsmedlemmer på Mærsk-skibet ‘Alliance Fairfax’ og oplevet krænkelser i henholdsvis 2019 og 2021.

Efter sagen kom frem valgte Mærsk at afskedige fem besætningsmedlemmer fra skibet i februar i år.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078