23948sdkhjf

Havneselskabet ADP laver datterselskab til grøn energi

Havneselskabet ADP A/S, der dækker havnene i Fredericia, Nyborg og Middelfart, etablerer datterselskabet ADP Energy Infrastructure A/S. 

Med estimerede investeringer på mere end 1 mia. kr. frem mod 2030 bliver det nye datterselskab centralt i udviklingen af Fredericias og Trekantområdets infrastruktur til fremtidens knudepunkt for PtX, CO2-fangst og -lagring samt produktion af grønne brændstoffer, mener ADP.

- Med afsæt i ADP's havne og Taulov Dry Port etablerer vi den nødvendige infrastruktur, der er et centralt element i videreudvikling af vores position som infrastrukturudbyder. På den måde kan vi fortsætte væksten og udnytte det fremtidige forretningspotentiale, der ligger i at blive bindeleddet i PtX-værdikæden, siger Erik Østergaard, bestyrelsesformand i ADP A/S i en meddelelse.

Åben for investorer

Analyser har vist, at det samlede potentiale for CO2 udgør mere end 1 mio. tons frem mod 2030 og flere mio. tons frem mod 2040. Hertil kommer brint til fremtidens stor-skala produktion af grønne brændstoffer såsom e-metanol til skibstransport og bæredygtige flybrændstoffer.

- Vores analyser indikerer, at der i en indledende fase vil være forretningsmæssige potentialer i investeringer i infrastruktur på op mod 1 mia. kr. inden 2030, og derfor er vi også allerede i seriøs dialog med potentielle investorer. Vi har dog endnu ikke på nuværende tidspunkt lukket aftaler, så processen er fortsat åben, siger Rune D. Rasmussen, CEO i ADP A/S i meddelelsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11