23948sdkhjf

Ny ballade om Aarhus Havn: Truer med at boykotte møder

Flere borgergrupper og foreninger sender et nødråb til borgmester og rådmand for at blive taget mere alvorligt i den inddragelsesproces om havneudvidelsen, der er i gang.

Det skriver Århus Stiftstidende.

Svend Erik Kristensen, talsmand for foreningen Beskyt Aarhusbugten, siger på vegne af en stribe foreninger og fællesråd, der indgår i et forløb med borgerinddragelse om havneudvidelsen:

- Det er ikke den inddragelse og proces, vi er blevet lovet, som vi har oplevet. Nu vil vi tages alvorligt, sådan som både borgmesteren og rådmanden har lovet os ville ske. Ellers vil vi boykotte en kommende borgerkonference.

Det var borgmesteren og rådmanden, der efter den officielle høring om en havneudvidelse på størrelse med 140 fodboldbaner i foråret valgte at indlede en ekstra runde med borgerinddragelse. Det skete ikke mindst efter 1.650 høringssvar, hvoraf 9 ud af 10 sagde nej til en udvidelse.

Men de første temamøder i foråret er langt fra gået som forventet, ifølge Svend Erik Kristensen.

Bekymring i borgmesterens eget parti

Den storstilede udvidelse af Aarhus Havn vækker også bekymring blandt flere medlemmer af den socialdemokratiske byrådsgruppe i Aarhus Byråd. 

Dermed kan planerne ende med at blive reduceret i forhold til den oprindelige plan, som borgmester Jacob Bundsgaard (S) hidtil har bakket op, hedder det i en anden artikel i Århus Stiftstidende.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.281