23948sdkhjf

Ny engelsk havn følger trop og gør klar til strejke

En strejke i Englands største containerhavn Felixstowe nærmer sig med hastige skridt, men også havnen i Liverpool ser nu ud til at blive ramt af medarbejdernes utilfredshed. 

Her vil mere end 500 medarbejdere i havnen ligeledes strejke over den tilbudte lønstigning på syv procent, som fagforeningen Unite kalder "en reel lønnedsættelse". 

Ved en afstemning med 88 procent deltagelse blandt medarbejderne var stemningen ganske tydelig: 99 procent stemte for at strejke. Der er endnu ikke meldt en dato ud, men Unite forventer at havnen i Liverpool - en af Englands største - vil gå fuldstændigt i stå. 

Det er Merseyside Docks and Habour Company (MDHC), der varetager driften i havnen og altså også dem, der har ansatte de nu potentielt strejkende medarbejdere. 

- Det, der sker hos MDHC, er endnu et eksempel på, hvorfor arbejdere i dette land har fået nok. Endnu en gang nægter en profitabel virksomhed kontrolleret af en milliardær-ejer i skattely at give sine arbejdere en lønstigning i forhold til leveomkostningerne. Vores medlemmer hos MDHC har Unites fulde opbakning og støtte i disse strejker for en rimelig lønstigning, lyder det fra Unites generalsekretær Sharon Graham. 

Ikke store påvirkninger - endnu

Der har endnu ikke været nogle danske transportselskaber, der har meldt om potentielle påvirkninger af endnu en strejkeramt havn i det engelske. 

Senest lød det fra Mærsk, i forbindelse med strejken i Felixstowe, at man endnu ikke havde overvejet at gøre brug af alternative havne. Til gengæld forventede man allerede da, at strejken ville give forsinkelser. 

- A.P. Møller - Mærsk er opmærksom på potentielle strejkeaktioner i havnen i Felixstowe i denne måned, hvilket kan resultere i betydelige forsinkelser på tværs af forsyningskæder i Storbritannien. Vores teams arbejder hårdt på at forstå, hvilken effekt den potentielle strejke kan have og planlægger passende beredskaber, hvis strejken fortsætter som annonceret, lød det tidligere på måneden fra Mærsk.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109